Memorijalni fudbalski turnir u Aleksincu

ALEKSINAC

A, možda ga, baš, svi i nisu voleli. Ali, jedno je sigurno. Svi su ga cenili i poštovali. A, on, Bogoljub, sa junačkim srpskim prezimenom Stepanović iz male varošice Aleksinac bio je neprikosnoveni fudbalski sudijski autoritet. I to dole od Bujanovca pa sve gore do samog Palićkog jezera. Znao je i umeo sa ljudima, sa svom svojom decom, svojim sinovima, kako je oslovljavao fudbalske sudije. Ponekad, ma, ne ponekad, već vrlo često, znao je da plane, da podvikne, a samo nekoliko trenutaka kasnije, progovorio bi, on, lično, i to iz dna dubine svoje duše i da se, pri tom, potpuno primiri i sagovornika oslovi sa njegovim poznatim ,,sine”. I tako godinama. Fudbalske sudije sa teritorije Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije imale su svog vođu u Bogoljubu Stepanoviću , i to onog istinskog i pravog vođu, koji je prvi išao u boj krčeći pri tom put svojim sledbenicima. U toj i takvoj borbi ponekad i (ne)časnoj bio je spreman da i lično strada, ali da njegova deca, njegove sudije opstanu. I zato svi misle da je bio jedan i samo jedan i neponovljivi Bogoljub Stepanović.


I sada posle nekoliko godina od kada se otisnuo, gore, na onom nebeskom svetu ništa više nije isto kao pre u sudijskoj organizaciji. To svi znaju, ali neki neće da priznaju. A život ide, teče, kao tiha i mirna reka, koja zna i ume da ponekad mnogo toga da uruši i napravi neprilike.
Sećam se, u jednom našem razgovoru, poverio mi se: ,,Ne mogu da zaspim sve dok ne saznam da je i poslednji sudija stigao kući bezbedno sa utakmice”. Nema šta, brižno i očinski, kao pravi roditelj.
Poštujući lik i delo i sve ono što je učinio za fudbalske sudije i zbog samog pijeteta prema svom dugogodišnjem predsedniku Bogoljubu Stepanoviću, ovog ponedeljka u Aleksincu je organizovan Memorijalni turnir ,,Bogoljub Stepanović Bogi” na kome su se okupile fudbalske sudije iz regiona istočne i zapadne Srbije, Vojvodine i Beograda.


Organizator turnira bila je SSOS FSRIS i uz zdušnu pomoć FSRIS i opštine Aleksinac. Sam turnir imao je humanitarne obrise, a učesnici turnira posetili su i donirali lap top i šest fudbalskih lopti korisnicima Doma za decu sa posebnim potrebama.
Pobednik 1.Memorijalnog turnira ,,Bogoljub Stepanović – Bogi” je bila ekipa domaćina SSOS FSRIS. a pobednički prelazni pehar uručila je pokojnikova supruga Mira dok su ostale nagrade uručili Bogijeve bivše kolege i njegovi naslednici Zdravko Jokić, Đorđe Žutić, Dušan Mrakić, Boško Jovanetić, Majo Vujović i čelnici FSRIS predsednik Novica Tončev i generalni sekretar Hadži Ivan Đorđević.


Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Проститутки Бишкека
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x