Memorijalna modna revija u Nišu – humanost je uvek u modi

NIŠ

Prvo memorijalno modno veče u Nišu organizuje se u znak sećanja na Jelenu Trašević Ranđelović, na inicijativu njenih kolega iz sveta mode i njene porodice, koji su želeli da baš na ovaj način sačuvaju uspomenu na nju. Modna revija će se održati 15. oktobra u Oficirskom domu u Nišu, sa početkom od 19:30, a čitav događaj je humanitarnog karaktera. Cilj je da se od prikupljenog novca kupi reanimacioni sto za bebe za intenzivnu negu odeljenja za neonatologiju u Višegradskoj klinici za ginekologiju i akušerstvo, odeljenju koje je spasilo život prevremeno rođenoj Kseniji, koju je Jelena na svet donela samo osam dana pre nego što je preminula od tumora pluća.

„Ovo je ideja njenih prijatelja, pre svega Zlate Reže, i kolega sa kojima je dugo sarađivala u modnom studiju Klik u Beogradu, radili su nedelje mode u zemlji i inostranstvu, a pridružile su se i kolege iz Niša. Mi smo se kao porodica složili i predložili da humanitarna akcija bude posvećena baš bebama, upravo mestu gde je Jelenina devojčica spašena i gde je živela prva tri-četiri meseca. Mi bismo želeli da prikupimo što više sredstava, kako bismo mogli da kupimo taj reanimacioni sto za bebe, koji je klinici jako potreban, ali to ne zavisi samo od onih koji učestvuju u celom događaju, već u velikoj meri i od onih koji će doći kao posetioci na ovaj modni događaj“, priča Jelenina sestra Žana Trašević.

Kako kaže, ovo je istovremeno jako značajno i bolno za njenu porodicu.

„Ne mogu tačno rečima da opišem kako se kao porodica osećamo povodom čitavog događaja, na momente je jako teško, jer asocira na naš gubitak, odnosno njen iznenadni i prerani odlazak. Sa druge strane, ovo daje nadu roditeljima, ali i svim ljudima koji su se našli u sličnoj situaciji i izgubili nekog svog od ove opake bolesti kakav je tumor,  da će i njihova deca biti dobro, jer će na istom tom odeljenju biti spašena i odrasti u velike i snažne ljude, pošto su borci od smaog rođenja. Takva je i naša Ksenija, a njena majka je dala sve od sebe do poslednjeg momenta da se ona rodi“, priča Žana.

Osim što će donirati novac kupovinom karte, posetioci će moći na aukciji da kupe i modele poznatih kreatora iz zemlje i regiona, koji su neke od svojih kreacija poklonili za ovu priliku. Svoje modele na reviji će pokazati Amela Radan (AR brand) iz Sarajeva, Milan Zejak iz Beograda, Sanja Jenić (modni studio Sanja Šnajder) iz Niša, Adnan Hajrulahović (Haad) iz Sarajeva, Milica i Aleksandar Zabunović (modni studio Zabunović) iz Beograda i Boris Čalić iz Crne Gore.

Modne kreacije će na sceni poneti Aleksandra Pavić, Ana Boltić, Jelena Radmilović, Ana Ostojić, Irena Krstić, Zlata Reža i Irena Kitanović. Čitav događaj logistički organizuje agencija Adver City, a posetioci će imati priliku da vide i kratak film posvećen Jeleni.

Karata za reviju neće biti u pretprodaji, kupovaće se na samom ulazu pred početak revije, početna cena je 1000 dinara, a svako će, prema svojoj želji, moći da donira i više. Čitav događaj organizuje se pod pokroviteljstvom Uprave za kulturu grada Niša.

Podsećamo, Jelena Trašević Ranđelović rođena je u Nišu 14. novembra 1980. godine u velikoj porodici, ima tri sestre i brata.  Modelingom se bavila od svoje 12. godine u modnim agencijama “Milva Dugan”,”Imago fashion”, kasnije “Adver city” u Nišu i modnom studiju “Klik” u Beogradu. Bila je u braku sa Zoranom Ranđelovićem, a pored Ksenije, imaju i sina Jakova, koji je imao svega godinu i devet meseci kada se Jelena razbolela od tumora pluća i u Višegradskoj klinici za ginekologiju i akušerstvo u sedmom mesecu rodila malu Kseniju i nakon osam dana, 11. februara 2021. godine, preminula. Njena porodica planira da u narednom periodu oformi i udruženje koje će se baviti humanitarnim radom, a koje će nositi Jelenino ime.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare