In Memoriam – dr Dušan Stojković

VRANJE

U saobraćajnoj nesreći koja se, u ponedeljak, dogodila na autoputu kod Predejana, poginuo je doktor Dušan Stojković, lekar Ginekološkog odeljenja Opšte bolnice Zdravstvenog centra u Vranju.

Rođen je 11. januara 1954. godine u Babinoj Poljani, u opštini Trgovište.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu 1980. godine. Radio je u Domu zdravlja u Trgovištu, gde je u jednom periodu bio načelnik Ginekološkog dispanzera, a potom i direktor Doma zdravlja Trgovište.

Specijalističke studije iz akušerstva i ginekologije završio je u Nišu 1989. godine.

U Domu zdravlja u Vranju počeo je da radi od 1993. godine, kao lekar specijalista ginekologije i akušerstva gde je obavljao funkcije šefa odseka za planiranje porodice u tadašnjem Ginekološkom dispanzeru. Bio je i šef odseka za specijalističko-konsultativnu zaštitu u Domu zdravlja Vranje.

U Službi za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Vranje počeo je da radi od 1. februara 2000. godine, gde je vodio odseke za sterilitet, za konzervativnu ginekologiju, za puerperijum i na kraju odsek za ultrazvučnu dijagnostiku.

Bio je dobar čovek i kao doktor i kolega omiljen u Službi za ginekologiju i akušerstvo i u celom kolektivu Zdravstvenog centra Vranje.

Doktor Dušan Stojković ostavio je neizbrisiv trag i dao  veliki doprinos razvoju vranjskog zdravstva.

Povodom tragične smrti dr Stojkovića u sali Doma zdravlja u Vranju, u utorak, je održana komemoracija.

Brojne kolege oprostile su se od njega, podsećanjem da je bio ne samo veliki stručnjak u svom poslu, već i izuzetan kolega i humanista.

Mesto i datum sahrane biće naknadno saopšteni.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare