Do kraja godine infrastrukturno uredjenje Loznog kalema

NIŠ

Do kraja godine na lokaciji Lozni kalem izgradiće se saobraćajnica i trotoar u dužini od 2,6 kilometara.

Time će se stvoriti još jedna pogodnost za povećanje turističkog promet u Nišu i Niškoj banji kao i  uslovi za nove investicije na Loznom kalem – rečeno je na poslednjoj sednici Gradskog veća Niša.

Na ovoj lokaciji  očekuje se izgradnja akva-parka, sa otvorenim i zatvorenim bazenom I pratećim sadržajima na oko 65.000 kvadrata kao i hale filipinske kompanije IMI koja jje dobila građevinsku dozvolu za izgradnju svojih hala I koja bi  trebalo da ona bude završena do jula naredne godine. U ovoj fabrici bi trebalo da radi 1200 radnika a svakio deseti će biti visokoobrazovan.

Izgradnju trotoara i saobraćajnice na “atraktivnoj lokaciji” Lozni kalem, na samom ulazu u Nišku Banju, zajedno finansiraju Grad i Ministarstvo privrede, kaže Milan Ranđelović iz KLER-a, sa oko 178 miliona dinara, a od tog iznosa se iz gradskog budžeta izdvaja 104 miliona.

Ovim projektom infrastrukturno će biti opremljen i ostatak Loznog kalema , prostoru od oko 30 hektara, što će “i promeniti izgled i konkurentnost te lokacije”rekao je  Milan Ranđelović  iz KLERA koji je dodao da je “cilj je da se i taj deo učini interesantnim za investitore i da se jave oni koji su komercijalno zainteresovani da tamo grade”

Polovinu od  30 hektara, kolika je površina Loznog kalema, trebalo bi da zauzmu akva-park i kompaniija IMI  Ostatak prostora biće slobodan za nove investicije.

Podrazumevaju se delovi zemljišta na kojima će se nalaziti saobraćajnice, parkovi i parking

“Jedan veliki kompleks – oko 7 hektara namenjen je za turističko-rekreativno-poslovne sadržaje – hotele, apartmane, poslovne prostore, zdravstvene centre. Ima još 2 puta 2 hektara za istu tu namenu i postoji još jedna parcela od oko 4 hektara koja ima poslovno-proizvodno-trgovinsku namenu, koja se nalazi između kompanije IMI i pruge – objasnio je  Ranđelović.

Sledeće nedelje će biti raspisana javna nabavka , kako bi do kraja godine mogao da se završi planirani posao.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare