Međunarodni studentski festival folklora biće održan 15. put ove godine u Nišu

NIŠ

Međunarodni studentski festival folklora biće održan 15. put ove godine u Nišu od 16 do 20. jula. Svoje učešće potvrdile su za sada Kolumbija, Grčka i Meksiko. Svečano kao i ranijih godina defile će biti održan u centru grada. Međunarodni studentski festival folklora je jedan od najvećih festivala ovog tipa u regionu, a svakako najveći u Srbiji.                                      

Koliko je uspešan ovaj festival i značajan rad Studenskog kulturnog centra i asambla ,,Oro “ potvrđuje i priznanje CIOFF-a- MeđunarodnOG saveta organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture.

  „Priznanje samo dobili zahvaljujući Akademskom folklornom ansamblu „ORO“ koji je još 1959.godine osnovan. Zahvaljujući tom ansamblu i da nije bilo njega Studentski kulturni centar nikada ne bi napravio Međunarodni festival folklora i došli do ovog priznanja. Jedini smo u Srbiji koji imamo sertifikat  za organizaciju ovakvog festivala na osnovu pravila koje je CIOFF predvideo i na osnovu standarda koje ima u svojim dokumentima“, kaže Predrag Jelenković, direktor Studentskog kulturnog centra Niš.

                                  Ovaj festival svake godine okupi više od od 500 učesnika koji dolaze iz svih krajeva sveta. Svake godine na taj način se ljudima u Srbiji pruža jedinstvena mogućnost da im toliko različitih ljudi približi svoju kulturu, jer učesnici kroz svoje igre, nošnju i muziku na autentičan i orginalan način upravo to i rade -predstavljaju svoju kulturnu baštinu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare