Medjunarodni folklorni festival u Nišu

 

NIŠ

Jubilarbni, deseti po redu Međunarodni studentski festival folklora, biće održan u Nišu od 16.  do 21. jula . Tim povodom u Nišu je , u organizaciji Studentskog kulturnog centra održan zajednički sastanak sa gostima iz Bugarske, Rumunije, Vršca i Majdampeka na kome se razgovaralo o međusobnoj saradnji i organizaciji ove lepe manifestacije koja iz godine u godinu dobija na kvalitetu, brojnostii  i afirmaciji.

„Studentski kulturni centar je organizovao regionalni sastanak direktora Festivala folklora CIOFF radi dogovora i priprenme naših povezanih festivala u julu. Na sastanku su prisustvovali direktori nacionalnih sekcija CIOFF iz Srbije, Bugarske i Rumunije. Zadovoljni smo dogovorenom saradnjom i najavljujemo spektakularan, jubilarav deseti Međunaroodni studentski festival folklora. Dolaze nam ansambli iz Argentine, Kolumbije, Puertoriko, Južne Afrike, Egipta, Tajvana“, rekla je u ime domaćina X festivala direktor Studenskog kulturnog centra Dragana Petković.

Međunarodni studentski festivali folklora su povezani. Delegacije i ansambli folklora sa različitih kontinenata najpre će posetiti i učestvovati na manifestaciji u Rumuniju, potom u Vršcu, Majdampeku,  a onda će razigrana mladost svoje folklorno umeće prikazati u Nišu. Zatim će iz Srbije otići u Bugarsku.

Usaglašenošću i dobrom saradnjom u Srbiju i Niš će biti dovedeni folklorni ansambli koji imaju atraktivni folklor, atraktivne programe i biće to na radost i zadovoljstvo i publike i organizatora.

Nedavno, tačnije poslednjeg dana marta  naši sugrađani su imali priliku da uživaju u igrama Folklornog ansambla „ORO“ na održanom godišnjem humanitarnom koncertu u Domu vojsku. Na koncertu su učestvovali i gosti iz KUD „Svetozar Markocić SKC „ Kragujevac.

Po tradiciji humanitarni godišnji koncert Akademskog Folklornog Ansambla ORO organizuje Studentski kulturni centar u Nišu u saradnji sa Savezom studenata Univerziteta u Nišu povodom Dana studenata Univerziteta u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare