Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droge kao forma

LESKOVAC

Povodom obeležavanja 26. juna, Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droge i nedozvoljene trgovine drogama, Odbor za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti Grada Leskovca organizovao je uličnu akciju na platou ispred Šop Đokićeve kuće, gde su delili propagandni materijal na ovu temu. Predsednik odbora Miroslav Cvetković naglašava da nikada nije dovoljno ukazivati na štetnost psihoaktivnih supstanci, već da se kontinuirano i permanentno mora podizati svest o štetnosti droga.

„Moderno vreme je vreme izazova i iskušenja, posebno za decu i mlade, zbog čega su Ujedinjene nacije ustanovile brojne datume kojima se propagira borba protiv zloupotrebe droga. Droga je pošast modernog doba, to imamo često priliku da čujemo, ali to nije floskula. Ulaskom u svet droge, u pakao ne bude uvučen samo pojedinac, već i cele porodice, pa i čitava zajednica. Zato je neophodno da se svi uključe u vrlo komplikovanu borbu protiv ovog poroka. Moraju se motivisati svi, a posebno mladi, kojima je svakodnevno potrebno nametati priču o zdravim stilovima života i posledicama odavanja drogi. To je zadatak, pre svega, porodice, škole, organizacija i udruženja namenjenih mladima, ali i čitavog društva.“

Cvetković je dodao i da borba protiv bolesti zavisnosti i zloupotrebu droge mora da sadrži i međusektorsku saradnju svih činilaca, uključujući i pravosuđe i policiju.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare