Medijska koalicija: Ugroženo zdravlje Maje Pavlović

BEOGRAD-NOVI SAD-KRAGUJEVAC-NIŠ


Koalicija medijskih i novinarskih udruženja apeluje na državne organe i institucije da se hitno uključe u rešavanje problema novosadske televizije Kanal 9, čija direktorica Maja Pavlović već 14 dana štrajkuje glađu jer smatra da je zbog nečinjenja državnih i pravosudnih organa ugroženo funkcionisanje te televizije.

Udruženja apeluju i na Maju Pavlović da prestane sa ovim drastičnim vidom štrajka zbog opasnosti da trajno naruši vlastito zdravlje.

Izražavamo ozbiljnu zabrinutost za zdravlje Maje Pavlović, jer, prema današnjim informacijama koja su predstavncii koalicije dobili od lekara koji nadgleda njeno zdravstveno stanje, ona ima nizak pritisak, slaba je i malaksla, usporeno diše, tiho govori, mnogo puši, oči su joj upale i vidno je oslabila.

Svi pokušaji lekara i predstavnika koalicije da je odgovorimo od nastavka štrajka glađu bila su bezuspešna. Uverena je da njen problem država može da reši “za jedna dan, ako hoće”.

Maja Pavlović, uz to, napominje da probleme koji muče TV Kanal 9 imaju i drugi lokalni i regionalni elektronski mediji u Srbiji i da oni moraju biti sistemski rešeni.

Zbog toga je prethodno uputila i zvaničnu inicijativu za sastanak sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i predsednicom Ustavnog suda Vesnom Ilić Prelić.

Pozivamo predstavnike državnih organa da razgovaraju sa Majom Pavlović, upoznaju se sa njenim zahtevima i argumentima i postupe u skladu sa propisima kako bi se ova agonija okončala.

Beograd-Novi Sad-Niš-Kragujevac, 28. april 2019.

Koaliciju medijskih i novinarskih udruženja čine:
Nezavisno udruženje novinara Srbije
Nezavisno društvo novinara Vojvodine
Asocijacija nezavisnih elektronskih medija
Poslovno udruženje Lokal pres
Asocijacija onlajn medija
Asocijacija medija

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare