„Medijana“ spremna za prve sneg,pratiće se direktno svako vozilo koji čisti ulice

NIŠ

Tradicionalna smotra mehanizacije i ljudi angažovanih u niškoj zimskoj službi pokazuje da je JKP “Medijana” spremno za prvi sneg  niske temperature. Prema rečima Nenada Stankovića, komandanta Štaba zimske službe koji je sa Ivanom Mihajlovićem, direktorom JKP „Medijana“ i Miroslavom Đokićem, gradskim većnikom,  izvršio smotru mehanizacije i radnika, ove godine je uvedena i novina, rad zimske službe i čišćenje saobraćajnica biće direktno praćeno iz situacione sobe tako da će se u svakom trenutku znati u kom delu grada se vozila nalaze i kako su ulice očišćene.

                          „Javno komunalno preduzeće „Medijana“  spremno je za prvi sneg i prve niske tempetarure. Ove godine imamo i jednu novinu. Otvorena je situaciona soba gde može direktno da se prati rad dela gradskih službi na terenu, gde i u kom delu grada se čiste  ulice. Na vozilima su stavljene kamere koje snimaju teren tako da u svakom trenutku imamo pregled gde se vozila nalaze i kako su saobraćajnice očišćene što će rad zimske službe učiniti efikasnijim“, kazao je Nenad Stanković.

                 Zimska služba JKP „Medijana“ ove godine će kao i prethodnih godina biti aktivna u  periodu od 15.novembra do 31.marta.

               „ Na raspolaganju imamo 18 vozila koja su opremljena posipačima i raonicima, a ukoliko bude većih snežnih padavina taj  broj možemo da povećamo i na 25. Svakog dana imaćemo  sedam ekipa koje će dežurati 24 sata i prema  potrebama povećavati taj broj. Pored ovih vozila imamo i dva traktora i čistilice  koje su, takođe, opremljene raonicima i posipačima i one mogu  biti stavljene u funkciju zimske službe“, istako je Ivan Mihajlović, direktor JKP „Medijana“ .

                  Pored mašinskog  sneg će se sa nekih javnih površina uklanjati i ručno.  Za to su namenjena i tri bacača snega i oko 100 radnika koji će, prema potrebama, uklanjati sneg sa trgova,  trotoara i iz gradskih parkova.

               „ Novina u radu zimske služne ove godine jeste što su  vozila opremljena GPS uređajima i kamerama i njihov  rad će biti uživo praćen iz monitoring centra JKP  „Medijana“, koji, takođe, funkcioniše 24  sata“, naglasio je Mihajlović i dodao:

              „ Ove godine kao i prethodnih godina, nažalost, očekujemo probleme sa parkiranim vozilima u nekim užim ulicama te apelujemo  na građane da povedu računa o tome kako  parkiraju svoja vozila kako bi zimska služba mogla da obavlja  svoju funkciju nesmetano“.

             Osim što je ukupna mehanizacija spremna za zimske dane, na JKP „Medijana“ snabdeveno je dovoljnim količinama soli za posipanje saobraćajnica.

          „ Trenutno na lageru imamo 1500 tona soli i 1600 kilograma  granula kalcijum hlorida i 10  tona rastvorenog kalcijum hlorida koji služi za preventivno posipanje ulica kao preventiva od zaleživanja.   I ove godine  građani će moći da preuzmu so u gradskim opštinama a JKP „Medijana“ će gradske opštine snabdeti određenim količinama soli“, kazao je Mihajlović.

            Prema njegovim rečima Zimska služba funkcioniše prema prioritetima.

     U prvom stepenu prioriteta nalaze se  prilazi svim javnim ustanovama, bulevari i  ulice u kojima saobraća gradski prevoz  u  ukupnoj dužini od 66 kilometara.

      Drugi stepen priorita obuhvata  široke ulice, prilaze svim mesnim kancelarijama  i naseljima u dužini od 63  kilometra.

      Treći stepen prioriteta obuhvata  uže ulice, brtske ulice i  ulice sa nižom frekvencijom saobraćaja u dužini od 42 kilometara.

      Četvrti i peti stepen obuhvata sve ostale ulice.

      Zimska služba funkcioniše na potezu do Malčanske petlje, zatim do Mramorskog brda, do kraja ulice Ljubomira Nikolića, do kraja Bulevara „12.februar“, zatim  do Niške Banje uključujući i Nišku Banju i do nadvožnjaka u Borskoj ulici.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare