Građani Leskovca plaćaju zimsko održavanje 30 miliona dinara

LESKOVAC

Smotrom mehanizacije predviđene za zimsko održavanje ulica i puteva na teritoriji grada Leskovca najavljena je spremnost putara za predstojenju zimu. Tom prilikom na konferenciji za medije Vladimir Branković, zamenik sekretara Skupštine grada Leskovca, je rekao da će za zimsko održavanje biti zadužena firma koja je prošla na tenderu, „AB KOP“ iz Vlasotinca.

„U periodu od 15. novembra do 15. marta iduće godine ovo preduzeće će održavati oko 25 km ulica u Leskovcu i 447 km lokalnih i nekategorisanih puteva. Za te namene izdvojeno je 30 miliona dinara, a ako vremenske prilike, niske temperature i padavine to zahtevaju, ugovor se može produžiti i za period posle 15. marta. Izvođač radova je u obavezi da po sezoni nabavi 400 tona rinfuzne industrijske soli i 1200 tona kamenog agregata kako bi sve ulice u zimskom periodu bile prohodne za nesmetano i bezbedno odvijanje saobraćaja“.

Direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić istakao je da za zimsko održavanje gradskih saobraćajnica, lokalnih i pojedinih nekategorisanih puteva odabrani izvođač radova raspolaže svom neophodnom mehanizacijom.

„Na njihovom placu se već nalazi gotovo kompletna količina agregata, kao i 200 tona soli, što je polovina od ugovorom predviđene količine. Održavanje će se odvijati po prioritetu i po stepenu angažovanosti mehanizacije. Nadamo se da ove godine nećemo biti u situaciji da imamo četvrti stepen angažovanosti koji uvodi Krizni štab, ali to zavisi od vremenskih prilika. Za sada smo spremni za zimsko održavanje. Ove godine će biti angažovan isti broj vozila kao i prethodne, jer je to praksa koja daje rezultate. Inače, izvođač se bira svake godine za jednu sezonu.”

Dragan Momirović, šef smene Zimske službe, kaže da su ugovorom predviđena četiri kamiona sa svim mašinama u trećem stepenu angažovanosti, ali da firma raspolaže i većim kapacitetima spremnim da se stave u službu građana.

„Mi smo, recimo, prošle godine angažovali šest kamiona tokom najvećih padavina. Najveći problem je kada sneg padne malo većim intenzitetom, a ljudi očekuju da u svakom trenutku budemo na svakom mestu, što je praktično nemoguće. Moraju imati razumevanja za tu situaciju, kao i da postoje ulice prvog, drugog i trećeg prioriteta. Opet, razumemo mi i one koji su u ulici trećeg prioriteta, da je njima ta ulica od prrvog prioriteta. Zato i molimo za razumevanje.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare