Maturantkinja vranjske Gimnazija najbolja u informatici

VRANJE

Učenica četvrtog razreda Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju Jefimija Najdić osvojila je prvo mesto u kategoriji srednjoškolaca na takmičenju „RAF Challenge“ koje su organizovali Računarski fakultet i Društvo matematičara Srbije u Beogradu.

Reč je o informatičkom takmičenju sa zadatim temama i mogli su da učestvuju svi učenici srednjih škola iz Srbije.

Jefimija je učestvovala radom o kriptovalutama, njihovim tehničkim karakteristikama i prednostima u odnosu na standardni novac. 

„Već drugu godinu zaredom učestvujem na RAF Challenge-u i zaista mi se sviđa način organizovanja takmičenja. Ove godine je tema bila zahtevnija, jer nema dosta podataka o kriptovalutama na našem jeziku, pa sam detaljno istražila izvore i na engleskom. Takmičenje zahteva kreativnost i inovativnost, a u finalu se pored samog dizajna prezentacije ocenjuje i način izlaganja, razumevanje izloženog sadržaja i na kraju je potrebno odgovoriti na pitanja komisije. Кao dodatna motivacija, pobednicima se  dodeljuju i vredne nagrade, ali ja sam se prijavila zbog samog takmičenja, jer stičem novo znanje i unapređujem svoje sposobnosti kada je u pitanju informatika, koja me inače posebno interesuje i kojom želim da se bavim u budućnosti“, Jefimija.

„Ova talentovana gimnazijalka, iz godine u godinu, osvaja nagrade i postiže odlične rezultate“, kaže direktorka Suzana  Mišić  Stanković.

Direktorka dodaje da Jefimijina svestranost, takmičarski duh, spremnost i preduzimljivost  spadaju u visoku kategoriju učeničkih kompentencija. 

Takmičenje RAF Challenge organizuje se od 2009. godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare