Maturantkinja Gimnazije u Vranju najbolja na „Književnoj olimpijadi“ u Beogradu

VRANJE

Gimnazija „Bora Stanković“ u Vranju decenijama je rasadnik mladih talenata. Njeni učenici osvajaju mnogobrojna prizanja na takmičenjima iz različitih oblasti u zemji i inostranstvu.

Poslednje koje je stiglo pripalo je učenici četvrtog razreda Mihaeli Milenković, koja je u veoma jakoj konkurenciji osvojila prvo mesto na Republičkom takmičenju „Književna olimpijada“.

U organizaciji Ministarstva prosvete i Društva za srpski jezik i književnost takmičenje je održano, 23. maja, u Beogradu.

Bilo je preko 200 najboljih učenika iz Srbije, sa ciljem da pokažu svoje znanje iz oblasti književnosti.

Do sada u svom opusu literarnih nagrada u protekle  četiri godine Mihaela ima preko 20 najviših priznanja i prvih nagrada.

„Ova nagrada je kruna mog dosadašnjeg rada“, ističe nagrađena maturantkinja.

Posebno priznanje Mihaeli odaje i profesorka srpskog jezika i književnosti i mentorka, Olivera Đorđević.

Mihaela sa profesorkom Oliverom Đorđević

„U uslovima onlajn nastave i pored obimnog i teškog gradiva četvrtog razreda, učenica je pokazala zaista veliko znanje osvojivši maksimalnih dvadeset poena. To će joj omogućiti da upiše Filološki fakultet bez prijemnog ispita, i olakšati proces pripreme prijemnog za Farmaceutski fakultet, koji planira da uporedo studira“, kaže mentorka.

„Mihaela ide stopama uspešnih gimnazijalaca koji svojim radom i talentom postaju vidljivi kako ovde, tako i regionu.

Potencijalni đak generacije, koja svojim rezultatima i uspesima predstavlja primer budućim generacijama učenika“, ističe direktorka škole, Suzana Mišić Stanković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare