Marsenić: DSS ne učestvuje na protestima ali članovi pojedinačno odlučuju

LESKOVAC

Danas, 20 godina nakon bombardovanja naše države, agresija na Srbiju i dalje traje, rekao je potpredsednik DSS Predrag Marsenić i dodao da je “ono samo promenila oblik, danas se agresivno nastupa prema našoj privredi, istoriji, kulturi…”.

“Poslednji čin te agresije biće čin potpisivanja pravno-obavezujućeg sporazuma između Beograda i Prištine. Nijedna vlast u Srbiji, ni ova niti bilo koja druga, ne sme da pristane na takav čin. To je čin velike izdaje ove zemlje”, rekao je Marsenić u Leskovcu .

” Mi mislimo da Srbija ima veliku perspektivu i budućnost, ali samo ako se promeni, ako korupcija u ovoj zemlji prestane da bude na visokom nivou, ako promenimo sistem vrednosti koji vlada ovde, a to je sistem primitivizma, korupcije i negativne selekcije. To je moguće i mislim da svako od nas može da pripomogne tom cilju”, smatra on.

Kaže da su “mnoga carstva vladala ovim prostorima, počev od Rimskog i Tusrskog carstva, Austro-ugraska, Nemačka… Danas je naša južna pokrajina okupirana od strane NATO pakta. Mi možemo da sačekamo i mislim da imamo i dovoljno snage, jer kao što su ta carstva propala, tako će i NATO pakt jednom otići sa ove teritorije i Kosovo će opstati u državnom sastavu Srbije”

” Ali, tekao je Marsenić ” da bi sve to uspeli, potrebno je da promenimo nešto u nama samima, a to je odnos prema državi, odnos prema svakom pojedincu i zbog toga smo došli da danas u Leskovcu predstavimo jednu vrstu našeg programa. To je program koji nazivamo politički trougao i on se oslanja na tri tačke: uređenje države Srbije, Kosovo koje treba da bude u sastavu Srbije i odnos prema Evropskoj uniji koji treba da bude redefinisan. Mi nismo za ulazak Srbije u EU, mi smo za to da Srbija ima najbolje odnose sa svima, ali bez bilo kakkvog udruživanja sa EU. DSS je na putu vojne neutralnosti Srbije i na tom putu ćemo istrajati. Ono što je takođe važno je da pozovemo pre svega vlast da se unormali. Ovo što rade sa rijaliti šouima, videli smo danas da imamo štrajk glađu od strane ministara i poslanika u parlamentu, od strane predstavnika u skupštini grada,  to je zaista jedan rijaliti program koji poprima elemente tragikomedije. To nije dobro za ovu zemlju i to mora da prestane. Najveća odgovornost za situaciju u kojoj se nalazimo je upravo na vlastima, jer oni imaju najveću moć i ukoliko ne promene nešto u bliskoj budućnosti, ja se plašim da će biti kasno za sve nas.

Marsenić je naglasio da DSS neće učestvovati kao stranka na protestu opozicije u Beogradu 13. aprila, ali svaki pojedinac koji želi da učestvuje u tome biće tamo.

„Mi kao stranka imamo, da tako kažem, treći put. Iako podržavamo najveći broj zahteva koji su ispostavljeni, mislimo da je jedan drugi način bolji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare