„Maratonci“ na zidu Niškog kulturnog centra

NIŠ

Jedan od zidova Niškog kulturnog centra oslikan je muralom na kome se nalaze likovi iz našeg kultnog filma „Maratonci trče počasni krug“ čiju režiju je potpisao Slobodan Šijan, proslavljeni srpski režiser. Glavne uloge u filmu dobili su Bogdan Diklic, Seka Sabljić, Bora Todorović čiji se likovi i nalaze na muralu, ali su pored njih značajne role ostvarili i  Danilo ‘Bata’ Stojković, Pavle Vujisić, Mija Aleksić.

Na muralu je ispisana i replika  iz filma „ Ponovo radi bioskop“. Pored ove, moge od replika iz „Maratonaca“ su postale deo svakodnevne komunikacije poput one „Laki je malo nervozan“.  

                

Nišlije koje prolaze pored Niškog kulturnog centra zastaju pored murala pokazujući radoznalost ali i oduševljenje.

                    „Dopada mi se mural jer je razbio monotoniju ovog prostora, a uz to nas podseća na jedan od naših najboljih filmova koje smo, verujem, do sada svi gledali najmanje deset puta ili da se preciznije izrazim kad god nam se ukaže prilika“, kaže Nišlija Nenad Tasić.

                    Muralu sa ovom temom je nekako i mesto na zidu Niškog kulturnog centra, gradske ustanove koja je okrenuta kulturi i koja se pojavljuje i kao organizator Festivala glumačkih ostvarenja

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare