Manifestacija „Medijana za bebu više“ okupila veliki broj mališana i roditelja

NIŠ

Desetomesečna Anika Stojanović, najbrža je beba u puzanju na ovogodišnjoj manifestaciji „Medijana za bebu više 2021“ u organizaciji Gradske opštine Medijana. Na tabeli su se posle nje našle Darija Stanković, Andrej Stefanović, Danica Barac i Janko Stanković koji je osvojio peto mesto. Sve bebe simbolično su nagrađene zlatnim medaljama.                        

Plato u Svetosavskom parku su oživeli likovi Elze, Mikija, Pate, princeze Bel, Uspavane lepotice, leteli su baloni od sapunice i vodene lopte.

                        “Cilj je da kroz igru i zabavu dođemo do zdrave porodice, kao stuba društva. I predsednik države Aleksandar Vučić je u svojoj politici kao prioritet zacrtao borbu protiv bele kuge i mi se pridružujemo toj strategiji. Smatramo da kao najveća niška gradska opština imamo to za obavezu i to opravdavamo iz dana u dan”, kaže predsednik najveće niške opštine Nebojša Kocić.

                         “Sa mališanima su ovde16 animatora, na šest punktova se mališani takmiče, druže, prave frizure od pene, iscrtavaju lica. Ponosni smo na ovoliki odaziv roditelja i dece, i obećavamo da ćemo do kraja godine opet organizovati susrete sa njima dragim likovima iz crtanih i animiranih filmova i biti im uvek na raspolaganju”, dodao je Kocić.

                    Učesnicima događaja podeljene su i knjige- zbornik radova Festivala dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, budući da je i ovo tradicionalno okupljanje kao i „Medijana za bebu više“ prošle godine izostalo zbog epidemiološke situacije izazvane usled Kovida – 19.

                     Da podsetimo, najveća niška opština je i ove godine nabavila uniforme za 1056 đaka prvaka, a u planu je do kraja meseca i organizacija „Medijana sport festa“ – sportskog takmičenja oko 1000 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare