Makedonija deportuje migrante u Srbiju

Presevo, 19.11.2015. - Oko hiljadu migranata danas nije pusteno u Srbiju na granicnoj liniji sa Mekedonijom, u blizini Preseva, nakon sto je odluceno da ce u zemlju moci da udju samo izbegli iz zemalja zahvacenih ratom. Na granicnom prelazu Presevo policija propusta migrante iz Sirije, Avganistana i Iraka, dok migranti iz drugih zemalja ne dobijaju dozvolu da uđu u Srbiju. Prema podacima iz prihvatnog centra u Presevu, priliv migranata se ne smanjuje i u poslednjih 12 sati kroz taj centar je proslo 3.000 ljudi. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS)

SKOPLJE

Policija Severne Makedonije saopštila je danas da je u utorak u rutinskoj kontroli na naplatnoj rampi kod Kumanova otkrila 53 migranta iz Indije i 19 sa Kube i oni će biti deportovani u Srbiju, odakle su došli.

Privedeni vozač je makedonski državljanin, preneo je AP.

“Pedeset tri osobe, za koje se veruje da su ušle ilegalno u Severnu Makedoniju iz Srbije, smeštene su u migrantski centar i čekaju deportaciju u Srbiju”, saopštila je severnomakedonska policija.

Dodaje se da je ovo treća velika grupa migranata koja je otkrivena tokom poslednje tri sedmice.

Severna Makedonija bila je glavna ruta za migrante koji su iz Grčke pokušavali da odu u bogatije države Evropske unije, ali zbog pandemije virusa korona i rigorozne kontrole na grčkoj granici nastoje da nađu alternativne puteve, navodi AP.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare