“Majska pesma” 29. maja u parku Čair

NIŠ

“Majska pesma” je jedna od najstarijih festivalskih manifestacija u gradu koja će se, pose godinu dana pauze zbog virusa korone, ove godine održati 29.maja u parku Čair. Ovo je četrdeset šesti put da se bira najbolja kompozicija za decu, koju izvode najtalentovaniji mališani iz Niša ali i iz cele Srbije. Organizator je Dečiji kulturni centar, pokrovitelj Skupština Grada Niša.

  “Pripreme za festival Majska pesma su u toku, a ovaj festival je po nešto po čemu smo mi prepoznatljivi a on je u široj javnosti postao neka vrsta lične karte Dečijeg kulturnog centra.Prošle godine festival nije održan zbog pandemije koronavirusa, a ove godine biće izvedena na platou isperd našeg Centra”, kaže  Sandra Petković, direktorka DKC  Niš.

 Ove godine biće izvedeno 12 kompozicija.

 “Za festival su se prijavili kompozotiri koji su iz Niša, ali su tu i takmičari i poznati kompozitori iz Zrenjanina, Novog Sada, Beograda,Donjeg Milanovca. Trudimo se da Majska pesma, a to nam je oduvek i bio cilj, ne bude samo gradski festival i manifestacija, već da zadrži ono što je od početka bio, najstariji festival kompozicija na teritoriji ovog dela Evrope”, zaključuje Sandra Petković.

              Majska pesma se održava  29. maja u 19 sati. Oni koji ne mogu da prate uživo Majsku pesmu u parku Čair, izbor iz programa biće izveden i 3. juna, tokom obeležavanja gradske slave Niša.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare