Lutovac: Oslobodite mirne građane, uhapsite huligane!

BEOGRAD

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac pozvao je danas policiju da odmah na slobodu pusti sve građane koji nisu učestvovali u sinoćnim neredima u centru Beograda, a koji su privedeni u nasumičnim hapšenjima tokom večeri i posle razbijanja demonstracija.

Lutovac je potvrdio da su se među onim koji su uhapšeni našli i trojica članova Demokratske stranke koji ni na koji način nisu učestvovali u sukobima sa policijom i neredima, od kojih su dvojica tokom večeri puštena na slobodu, dok je jednom određena mera zadržavanja od 48 sati zbog navodnog ometanja službenog lica u vršenju dužnosti. Niko od njih trojice nije priveden na mestu sukoba i nijednom od njih policija nije ni pokušala da stavi na teret krivično delo nasilničkog ponašanja, napada na službeno lice ili nešto drugo iz grupe sličnih delikata. To na svoj način takođe potvrđuje da zaista nisu ni na koji način umešani u nerede i sukobe ispred Doma Narodne skupštine.

Zahtevam da naš stranački kolega bez odlaganja bude pušten na slobodu, kao i svi ostali učesnici protesta protiv vladajućeg režima koji su privedeni bez ikakvog pravnog osnova. Vladajući režim je sinoć svesno i bezobzirno doveo u opasnost živote i zdravlje i policajaca i građana. Policajci treba da znaju da su isti ljudi komandovali i njima i onima koji su ih zasipali kamenicama, komadima betonskih ploča i svim ostalim što im se našlo pri ruci. Cilj režima je da po svaku cenu sačuva svoju vlast, a ne da zaštiti državu, institucije i živote i zdravlje ljudi. Policija je dužna da umesto građana koji su mirno protestvovali zbog stanja u državi i društvu, uhapsi i krivično goni huligane sa kojim se i sukobila,” poručio je Lutovac.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare