Lončar: Moramo da se vakcinišemo na svakih pet do šest meseci minimum naredne dve do tri godine

NIŠ

Uvođenje kovid propusnica bilo ključno da se poveća broj vakcinisanih u Srbiji, rekao je minister za zdravstvo Zlatibor Lončar   prilikom otvaranja dve nove angio-sale na kardiovasjularnoj klinici u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu. On je dodao da bi  mogao da bude produžen rok u kome će kovid propusnice biti obavezne.                              

„Da li će to da bude da se te propusnice prošire na 24 časa ili nešto drugo, na tome ćemo insistirati. Mi želimo da građani imaju sigurnost, ne želimo da budu taoci, posebno  građani koji su se pridržavali svega, koji su se vakcinisali, da imaju strah da odu i do restorana i do bioskopa i da znaju kad odu tamo da je to bezbedna zona, da su tamo ili vakcinisani ili testirani ljudi. Mi želimo da se prihvati nova normalnost, da se ljudima dozovo da žive, da izađu”, kazao  je ministar Lončar.

 On je kazao da su se vremena promenila i  da više ništa neće biti po starom i da što pre moramo da se naviknemo na to.

                              “Moramo da se vakcinišemo na svakih pet do šest meseci minimum naredne dve do tri godine i to pod uslovom da virus ne mutira. Ako uradimo ono što je do nas, ako se u velikom broju i što pre vakcinišemo onda ne damo virusu prostor da mutira”, kazao je Lončar.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare