Lokalna samouprava nagradila vukovce

LESKOVAC

Najbolji srednjoškolci Grada Leskovca zbog pandemije korone ove godine nisu otišli na nagradnu ekskurziju koju im, po tradiciji, organizuje grad Leskovac. Zbog toga je u lokalnoj samoupravi odlučeno da ovogodišnjim nosiocima diplome Vuk Stefanović Karadžić, bude uplaćen novac koji je isplaniran za nagradnu ekskurziju. Novčani iznos od 25.000 dinara dobilo je 112 maturanata. U svom pozdravnom govoru gradonačelnik Goran Cvetanović im je čestitao na na dosadašnjem uspehu i poželeo da u narednom periodu školovanja i života budu još uspešniji.

„Novac ne može da zameni nezaboravne trenutke koje biste proživeli. Ali, ovim činom želimo pokazati da podržavamo vas, mlade ljude, i da vas podstičemo da radite jače, bolje i brže. Verujem da vam ovaj podsticaj znači kako biste nastavili da se bavite onim za šta ste se opredelili i u čemu ste najbolji. Neka vam ova simbolična suma bude poklon od strane Grada Leskovca za novo poglavlje u koje ćete uskoro zakoračiti, budite sigurni da ćete u nama uvek imati vernog saveznika“ rekao je gradonačelnik.

U ime nagrađenih učenika zahvalila se Jana Jovanović, maturant leskovačke Gimnazije i brucoš Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

„Radovala sam se ekskurziji koju je za nas, najbolje maturante srednjih škola organiozovao naš grad. Pored upoznavanja znamenitosti naše države, imali bismo nezaboravne uspomene, učvrstili bismo postojeća i stekli nova prijateljstva. Žao mi je što nismo otputovali. Svakako, u ime svih dobitnika zahvaljujem rukovodstvu grada na čelu sa gradonačelnikom na tako dobroj ideji, pored svega što nam tako dokazujete da brinete o nama i cenite naš uspeh.“

Najboljim leskovačkim učenicima su se predstavili i neki od članova Gradskog veća, pohvalivši se pritom svojim uspehom tokom školovanja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare