Ljubiša Janjić novi načelnik Gradske uprave Niš

NIŠ

Od danas je Ljubiša Janić, dosadašnji vršilac dužnosti, zvanično je načelnik Gradske uprave Niša – jednoglasno je usvojilo Gradsko već grada Niša na danas održanoj sednici, a na osnovu mišljenja konkursne komisije.

Ljubiša Janić, diplomirani pravnik koji će u narednom mandatu od pet godina voditi jedinstvenu Gradsku upravu, bio je dugogodišnji načelnik Uprave za imovinu i inspekcijske poslove .

Po sprovedenom javnom konkursu prošlog meseca samo su dva kandidata ispunila uslove. Drugi kandidat bio je Milana Paunković ali je iskustvo opredelilo izbor Janića na ovu funkciju. . On se, kako je rekao pomoćnik gradonačelnika i član Komisije za izbor načelnika Igor Vučić, imao bolje rezultate i veće poznavanje funkcionisanja gradske uprave što je opredeliko Komisiju za ovakvu odluku.

Povećanje profesionalnosti I depolitizacija biće osnovni principi u radu. Zbog toga će Akademoja za javne službenike biti neophodna svima koji rade u gradskoj upravi. To je potrebno svima, od načelnika do službenika”, mišljenja je Janić koji dodaje da je u gradskoj upravi , ne samo u Nišu, godinama vršena negativna selekcija. Novi načelnik smatra da očekivana efikasnost u gradskoj upravi, iako je na višem nivou , još uvek nije postignuta.

“ Za četiri meseca kolki funkcioniše ovakva uprava nije došlo do znatnije povećanje efikasnosti , alli je poboljšan rad sa građanstvom, mada ima manjih problema u komunikaciji u samoj gradskoj upravi, na čemu će se raditi u budućem periodu”, rekao je Ljubiša Janić.

Ko će biti zamenik načelnika Gradske uprave još nije poznato. Komisija je dostavila Gradskom veću imena potencijalnih kandidata, ali odluka još nije doneta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare