Ljubinka Puzić ponovo direktorka Centra za socijalni rad

VLASOTINCE

I ako je subota predviđena za odmor, odbornici vlasotinačkog lokalnog parlamenta, upravo, danas, radili su prekovremeno i održali su 15.sednicu Skupštine opštine Vlasotince.
Na početku same sednice konstantovan je prestanak odborničkog mandata Jelene Stančić, zbog promene mesta prebivališta.
Većinom glasova usvojena je i Odluka o izmenama i dopuni Odluke o budžetu opštine Vlasotince za tekuću godinu. Predviđeni i ranije usvojeni budžet za 2018.godinu ostaje isti u nominalnom iznosu. Međutim, urađena je preraspodela po izvorima prihoda i određenim ekonomskim klasifikacijama
što je u svom izlaganju na pravi način pojasnio Saša Mihajlović, inače šef Službe za budžet i finansije u opštini Vlasotince.
Odbornik Žarko Kostić  iz Pokreta za Vlasotince, smatra da je postavljeno led osvetljenje preslabo, a da je sam ugovor štetan.

Sa ovim se nije složio Predrag Mitković, koji smatra da odbornik Kostić nema validne dokaze, i da se svi podaci u vezi led osvetljenja mogu videti na portalu javnih nabavki opštine Vlasotince.
” Neka bude formiran ako treba i anketni odbor koji će na pravi način utvrditi sve činjenice u vezi led osvetljenja – rekao je Predrag Mitković.
Predlog odluke o dodeli Oktobarskih priznanja za Dan Vlasotinca izazvala je posebnu polemiku i raspravu.

Uistinu mnogo je onih koji su dobili određena priznanja, a da ih istinski nisu zaslužili, u mnogo godina unazad.

Ali, mnogo je i onih koji su, svakako, takvo priznanje zavredeli a nisu ga dobili.

Nisu poštovani ni rokovi predlaganja i zbog toga je rečeno da se mora mnogo ozbiljnije pristupiti odluci o dodeli najviših opštinskih priznanja.


Usvojen je i izveštaj o radu JKP ,,Vodovod”, gde mnogo toga, godinama, ne štima kako treba.

Direktor Zvonko Ilić izneo je podatak da je otklonjeno 39 primedbi od 40 koje je pronašao i da je bilo nasleđenog duga za plate od 30 miliona dinara a dug za struju bio je izuzetno veliki, čak, 60 miliona dinara.

Od osam plata koje su se dugovale radnicima, isplaćeno je sedam , a dug za struju je prepolovljen, rekao je prvi čovek ,,Vodovoda”, Zvonko Ilić.
Bez posebnih diskusija, odbornici su usvojili Izveštaj o radu PU ,,Milka Dimanić” za 2017/2018. godinu, i usvojen je Plan rada ove ustanove za 2018/2019.godinu.
Nekadašnja direktorka Centra za socijalni rad opštine Vlasotince i Crna Trava, Ljubinka Puzić, današnjom odlukom vlasotinačkog lokalnog parlamenta, ponovo je ustoličena na mestu direktorke ove ustanove, umesto dosadašnjeg direktora, Momčila Ignjatovića.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare