Likovnu radionicu u Vranju pohađaju i talentovane migrantkinje

VRANJE

 

U Likovnoj radionici Narodnog univerziteta u Vranju, među polaznicima je i pet Avganistanki od šesnaest godina koje su smeštene u Prihvatnom centru za migrante u Motelu „Vranje“.

Ovde su došle zahvaljujući preporukama saradnika NVO „Indigo“ iz Niša, kaže Vesna Marinković Stanković, voditeljka radionice.

„Sjajno su prihvaćene od strane polaznika Likovne radionice. Ono što njih zanima je figurativna umetnost, jer one u svojoj kulturi to nemaju. Obično su radile arabesku ili šaru. Krenuli smo od nekih osnova i sada rade po modelima. Crtaju gipsane figure i srećne su zbog toga. Izuzetno su talentovane. Raduje me njihova jaka volja, želja i posvećenost“, kaže  voditeljka radionice.
Ona dodaje da su mlade Avganistanke oduševljene što mogu svoje slobodno vreme da provedu u radionici i što im je pružena prilika da komuniciraju i sarađuju sa ostalim polaznicima.

„Otvorene su za komunikaciju sa osatlim polaznicima Likovne radionice. Saradnja je tek počela i ona će se nastaviti. U decembru će biti priređena izložba polaznika Likovne radionice na kojoj će učestvovati i devojčice iz Avganistana“, ističe Marinković Stanković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare