Levica Srbije poziva sindikate na ujedinjenje

Leskovac

LEVICA SRBIJE čestita svim građanima Leskovca Uskrs po julijanskom kalendaru i Prvi maj !

“Kao što je Uskrs najveći i najvažniji praznik koji slavi pobedu života nad smrti, pobedu dobra nad zlom tako je i Prvi maj praznik koji slavi pobedu radnika nad kapitalistima i “gazdama” i koji je pokazao da je ta borba kontinuirana i svevremena baš kao i iskonska borba Dobra i Zla.

Svim vernicima želimo da Uskrs kao najveći hrišćanski praznik proslave sa svojim porodicama u zdravlju radosti i veselju za prazničnim trpezama koje neće morati mesecima da otplaćuju, jer zbog lošeg položaja zaposlenih i smanjenja plata i penzija čak i to postaje luksuz.

Ujedno pozivamo sve sindikate da Prvi maj bude njihov dan ujedinjenja i upozorenja , kako njima tako i svim radnicima u Srbiji koji rade u privatnom sektoru, prosveti zdravstvu, policiji, javnim službama jer je vreme da stanu u zaštitu svojih prava. Jedino će na taj način stati u zaštitu i svih članova svoje porodice ali i svih nezaposlenih koji čekaju na posao. Danas više nema potrebe za prvomajskm paradama, urancima “budilicama” i kulturnim manifestacijama, već je neophodno da se zaštite prava svakog radnika bez obzira gde radi.

Kao što su radnici u Čikagu tog Prvog maja 1886.godine, pre tačno 130 godina, boreći se za sebe stali u odbranu svih radnika svuda u svetu do dana današnjeg tako je i danas naša obaveza da se boreći se za prava svih radnika u Srbiji izborimo za bolji položaj svih bivših,sadašnjih, budućih radnika i njihovih porodica”, navodi leskovački odbor Levice Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Petar
Petar
7 godine pre

Koji bre komunisti.Za tebe su samo desničari vernici.To je pogubna “patriotska” floskula i po tom terku su naši popovi blagosiljali odlaske Arkanovih dobrovoljaca na ratišta. Levica su pravovernici po političkom programu i u Španiji,Grčkoj,Francuskoj…Ne mogu da verujem sebi da odgovaram na ove užasno nepismene komentare…

tako ce i prodjete
tako ce i prodjete
7 godine pre
Odgovori  Jugpress

Sad kad se proveriste na biralistu i prebrojaste, zovete sindikate u pomoc, jer vas nema saka jada. I to je bahato. Trazite pomoc, a nicim niste opravdali takav poziv. A sto bi se neko na poziv levice udruzivao? Da narodu bude bolje? Ili vama levicarima? Pa narod da veruje u te sindikate, sam bi dosao do zakljucka da treba da se udruzi. Svasta vi sebi dajete za pravo, jer umislljate sopstveni znacaj.

djura
djura
7 godine pre

Ne mogu da verujem da su komunisti poceli ovako bezocno da cestitaju verske praznike. Pa sta su vas ucili na tim fakultetima politickih nauka. da je religija opijum za narod. Pa karl marks, pa borba protiv klera, a sad Hristos voskrese! Ma da vi niste svih ovih decenija prodavali narodu rog za svecu i mislili iskljucvo na svoje guzice. Komunisticki Hristos voskrese, malo morgen!

navijačka politika
navijačka politika
7 godine pre
Odgovori  djura

Kako ti je ,,Mira”? Još navivaš za ,,nju”? Ako, ako, vidim viraje.

projekat opozicije protiv vlasti
projekat opozicije protiv vlasti
7 godine pre

Pa dobro jel to bio Mirjanin ili Djurin projekat? Ko je pljuvao po gradonacelnika ona ili on ili oboje?