LEVICA SRBIJE: NE DOZVOLITI RASPARČAVANJE “POREČJA”

LESKOVAC

 

Nijedno preduzeće sa društvenim kapitalom u postupku stečaja u Leskovcu nije nastavilo sa radom, tako da su uglavnom sva preduzeća pred likvidacijom, saopštio je Gradski odbor Levice Srbije.

 

“U poslednjih pet  meseci još tri  preduzeća su otišla u stečaj, a da je u njima bilo moguće odmah pokrenuti proizvodnju- „Interlemind“ Leskovac, „Porečje“ Vučje i „Nevena“ Leskovac. Ukoliko se stečajni postupci produže u nedogled  i ova preduzeća će se prodati iz delova i biće ugašena, iako su tehnološke, odnosno proizvodne linije, u zavidnom stanju i tržište za njihove proizvode postoji.

 

Imajući u vidu da je poljoprivredni kombinat „Porečje“ Vučje najvažniji privredni potencijal Porečkog kraja, insistiramo da grad Leskovac odmah preuzme potrebne aktivnosti u cilju kupovine ovog kombinata.

 

Fabrika Porečje je pored 400 hektara zasada, 200 zaposlenih radnika  uključivala i preko 2.000 voćnjaka porečkog kraja u vlasništvu kooperanata.

 

Rasprodaju Porečja treba sprečiti hitnom intervencijom grada, jer na taj način konkretno pomažemo 20.000 stanovnika porečkog kraja. U ovom slučaju grad Leskovac odnosno državni kapital jedini ima snagu da obnovi zasade i stavi kombinat na noge, nakon čega može da se pojavi na tržište kapitala ili ga proda po  povoljnijim okolnostima.

 

Ukoliko ne dođe do intervencije grada ili države, i ovo preduzeća u stečaju će postati ruina i postati spomenik propale privrede Porečkog kraja”, upozorava se u saopštenju koje potpisuje predsednica Gradskog odbora Levice Srbije Mirjana Perišić.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare