MARKOVIĆ :LEVICA NEMA ALTERNATIVU

LESKOVAC-VRANJE

 

Na tribini SPS u Leskovačkom kulturnom centru istoričar i potpredsednik te stranke Predrag Marković rekao je da razmišlja o tome kako nije normalno biti desničar u Srbiji.

 

„Srbija nema nikakvu desničarsku tradiciju. Sve naše velike partije su bile levičarske, Pašićevi radikali su bili revolucionarna stranka. Mi slavimo datum iz 1835. koji je najdemokratskiji mogući revolucionarni ustav u to vreme. Čak je i četnicima program pisao čovek koji je iz Socijalističke partije. Kod nas su desničari vladali samo za vreme okupacije, Nedić i Ljotić, ali u mirnodoposko vreme čak i radikali koji su bili na vlasti su izdali svoje izvorne programe, a oni pravi radikali iz 19. veka su levičarska partija i njima su uzor ruski revolucionari. Bitno je razmišljati o tome da leve ideje nude makar jedno obećanje jednake šanse i pravde za sve ljude i da smo mi to čak i iskusili živeći u jednom društvu koje je, bez obzira na svoje mane, davalo jednake šanse. Mislim da SPS i dalje ima u sebi to svoje osnovno idejno jezgro koje se zalaže za jednake šanse za solidarnost i društvenu pravdu, bez obzira na mane kojih, naravno, ima. Osim toga, reč je o državotvornoj partiji koja je, uz sve svoje greške, veoma dugo uz svoj narod i uvek je bila i biće uz svoj narod. Tako da osim ovih emotivnih razloga, izbor za Socijalističku partiju može biti racionalni izbor. Uostalom, i ja sam došao u SPS nedavno, a nisam toliko glup čovek. Prema tome, možda tu imam neku svoju računicu.“

 

Vranje Predrag Markovic 1 Vranje Predrag Markovic

Marković je danas ranije i u Vranju , na tribinbi tamošnjeg SPS govorio o vrednostima levice

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Memed
Memed
7 godine pre

Kako si ti ograničen/a! Ali to ne bi bio problem da ne misliš da su i ostali na tvojoj “frekvenciji”. Hvala dr Predragu Markoviću i tebi što priznajete da su Levica Srbije i SPS jedno te isto.

Levica Srbije
Levica Srbije
7 godine pre

MARKOVIĆ :LEVICA NEMA ALTERNATIVU
Na tribini SPS u Leskovačkom kulturnom centru istoričar i potpredsednik te stranke Predrag Marković rekao je da razmišlja o tome kako nije normalno biti desničar u Srbiji.

„Srbija nema nikakvu desničarsku tradiciju. Sve naše velike partije su bile levičarske, Pašićevi radikali su bili revolucionarna stranka.”

Hvala dr Predragu Markoviću što priznaje da je jedina prava opcija za Srbiju Levica Srbije 🙂