Letovanje u Grckoj za 400 osnovaca

NIS

 

Četiri stotine učenika četvrtog, petog, šestog i sedmog razreda sa područja gradske opštine Medijana putovaće na sedmodnevno letovanje u Grčku u organizaciji ove opštine. Programom letovanja, koje prvi put organizuje jedna niška gradska opština za svoje učenike, obuhvaćeno je deset osnovnih škola sa područja Medijane

Prvi čovek niške opštine naglasio je da bi prednost pri odabiru učenika trebalo da imaju đaci iz socijalno ugroženih porodica ili porodica samohranih roditelja, ali da u obzir treba uzeti i uspeh koji postižu u školi, kao i rezultate na takmičenjima u različitim oblastima, rekao je na prvom sastanku sa direktorima škola.

-Jedan od glavnih kriterijuma kojim bi profesori trebalo da se vode je da ovim letovanjem, uz sve prethodno navedeno, budu obuhvaćena pre svega deca koja do sada nisu imala priliku da borave na moru, ali su svojim radom, zalaganjem i rezultatima to sama zaslužila – rekao je Krstić i dodao da je želja Gradske opštine Medijana je da ovom i budućim akcijama razvija i promoviše pozitivne vrednosti, upravo kod najmlađih sugrađana.

Krstić je izrazio nadu da će društveno odgovorne kompanije prepoznati ovu ideju Gradske opštine Medijana i priključiti se ovoj ali i budućim akcijama, i omogućiti da one u budućnsoti obuhvate veći broj dece.

Direktori osnovnih škola su pozdravili gest Gradske opštine Medijana, zahvalivši na brizi koju njeno rukovodstvo pokazuje za razvoj i školovanje mladih generacija, uz napomenu da će ispoštovati tražene kriterijume i na letovanje poslati učenike koji su svojim nesebičnim radom to stvarno i zaslužili.

Osnovci će na letovanje ići u pratnji dva profesora, animatora i kompletan lekarski nadzor. Svaka škola će u smeni imati 40 učenika, po 20 dečaka i 20 devojčica, od kraja juna do kraja avgusta ove godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare