Leto u Arhivu počinje u četvrtak!

NIŠ

                           “Da li ste spremni da krenete u istraživanje arhivskog blaga i otkrijete šta se sve skriva u našim depoima? Istorijski arhiv Niš organizuje radionice, na kojima će deca moći da se upoznaju sa ustanovom i njenim radom. Šta se sve krije na policama u Arhivu, i koje su tajne našeg posla, samo su deo onoga što ćemo otkriti našim dragim malim posetiocima.

                              Radionice su predviđene za decu uzrasta od 7 do 11 godina, vodiće ih diplomirana istoričarka i arhivista Nina Stojanović, a održavaće se svakog četvrtka, tokom jula i avgusta, u terminu od 11 do 12 časova u Istorijskim arhivu,Tvrđava bb.    

                 Prijavljivanje dece se vrši putem mejla: arhivakreativa@arhivnis.rs, a radionice su besplatne.”

                         Učesnici radionica će u depoe Arhiva moći da zavire 22.jula. Šta je porodično stablo i kakvo je to drvo naučiće 29.jula, a 5.avgusta zaroniće u svet starih pisama otkrivajući kako se čuvaju tajne ali i kako su se nekada pisala pisma.

                       Kako su vesti nekada objavljivane i šta sve možemo da saznamo u novinama, mališani će saznati 12.avgusta dok će 19. avgusta saznati zašto je Tvrđava važna za nas i kako je izgledala na starim fotografijama?

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare