Leskovcu odobreno deset miliona za populacionu politiku, podrška i za Lebane, Bojnik i Vlasotince

LESKOVAC-LEBANE-BOJNIK-VLASOTINCE

Po ovogodišnjem javnom pozivu Ministarstva bez portfelja, zaduženog za populacion u politiku i demografski razvoj, Leskovcu je odobreno 10 miliona 205 hiljada dinara, Lebanu nešto više od 9, Bojniku 8 miliona 220 hiljada, a Vlasotincu bezmalo tri miliona dinara.

Jedna planirana mera, zajednička je svim lokalnim samoupravama sa teritorije Jablaničkog okruga: uskladjivanje rada i roditeljsva.

U okviru pomenute mere, mogu se naći različite aktivnosti i projekti, koji imaju za cilj stvaranje uslova za uskladjivanje rada i roditeljstva.

Što se Leskovca tiče, koji je ove godine dobio 10 miliona i 205 hiljada dinara, druga grupa mera je iz oblasti snižavanja ekonomske cene podizanja dece, a treća se odnosi na aktiviranje lokalne samouprave.

Lebančani su, ove godine, konkurisali sa merama svrstanim u nekoliko celina.

Dve su identične kao i kod Leskovca, ali će, sa 9 miliona i 150 hiljada dinara, koliko je ovoj opštini odobreno, biti finansirane aktivnosti na snižavanje psihološke cene roditeljstva, te na edukaciju u oblasti populacione politike.

Bojnik će sa 8 miliona 224 hiljade dinara, raditi na uskladjivanju rada i roditeljstva i edukaciji, dok će opština Vlasotince, kojoj je odobreno skoro tri miliona dinara, sprovesti niz aktivnosti za očuvanje i unapredjenje reproduktivnog zdravlja.

Od 118 pristiglih prijava, za finansiranje su odobreni zahtevi 85 lokalnih samouprava i to sa 65o miliona, što je za četvrtinu više nego lane

.Od ovih sredstava, gotovo 4oo miliona će opštine i gradovi iskoristiti za povećanje kapaciteta i poboljšanje uslova u predškolskim ustanovama.  

5
Ostavite komentar

avatar
3 Tema komentara
2 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
5 Autor komentara
ŠampionNapaseš se i Savi...RootsmanuvadjuricaSava Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Šampion
Gost
Šampion

Jako lepa i pozitivna stvar,eto da mogu što više deteta da se upišu u predškolske ustanove.Žalili su se roditelji da nema mesta po vrtićima,ali vidite sad će biti i neće biti prostora za brigu.Puno se radi mislim na svakom projektu.Samo što više strpljenja kod građana i sve će biti!

Rootsmanuva
Gost
Rootsmanuva

Svi koji imaju iole mozga su vec otisli.Mi juznjaci koji smo preko pokusavamo da napravimo organizaciju koja ce besplatno pomagati ljudima da pobegnu i spasu se od genija koji nam vode grad i drzavu tako da zemljaci bice brzo.srecni praznici

Sava
Gost
Sava

Upravo tolko pare ste iz LeSkovac i Vranje procerdali na miting podrske AV,

djurica
Gost
djurica

Savo, star si, znam da ti zena obozava Borisa Tadica pa si neprirodno za demokrate, ti koji si odrastao na komunistickim vrednostima. Savo, zar mislis da mi ne znamo ko si ti, kako se predstavljas? Mi te tolerisemo, pokrivamo. Savo, srecan ti praznik.

Napaseš se i Savi...
Gost
Napaseš se i Savi...

A koji ste to vi? Ne misliš li da je budalasto da anonimno pretiš anonimnom komentatoru na javnom portalu?