Leskovcu 35,5 miliona dinara za projekat zamene stolarije

LESKOVAC

Ministarstvo rudarstva i energetike i ove godine sprovodi program zamene stolarije u cilju povećanja energetske efikasnosti koji se odnosi na stambene zgrade, porodične kuće i stanove. U Aranđelovcu je ovim povodom ukupno 151 ugovor potpisan sa lokalnim samoupravama koje sprovode ovaj program, a za Grad Leskovac szu odobrena sredstva u iznosu od 35,5 miliona dinara.

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović kaže da je za realizaciju projekata opredeljeno četiri milijarde dinara za više od 20.000 domaćinstava u Srbiji.

„Ovaj veliki projekat puno znači na lokalnom nivou, donosi korist domaćinstvima, ali i celoj državi. Ovaj projekat treba da nam omogući da smanjimo naše troškove pre svega i potrošnju toplotne energije, da smanji račune domaćinstvima najmanje za 25 do 30 procenata, kada zamene prozore i vrata i naprave bolju izolaciju, kada zamene kotlove ili stave solarne panele.”

Grad Leskovac će u ovom projektu učestvovati sa 18 miliona dinara. Ovo je druga godina zaredom da Leskovac koristi sredstva za ove namene, a gradski energetski menadžer Aleksandra Stojiljković podseća da je prošle godine bila opredeljena suma od 6,5 miliona dinara.

„Uskoro će biti raspisan javni poziv, a zainteresovani mogu da konkurišu do utroška sredstava uz mogućnost da se ona i povećaju.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare