Leskovčki novinar Dušan Stamenković dobio nagradu USNS za životno delo

LESKOVAC

Na tradicionalnom godišnjem okupljanju članova Udruženja sportskih novinara Srbije, koje je na Jovanjdan održano u svečanoj sali Skupštine grada Beograda, proglašeni su najbolji sportisti Srbije u 2016.godini i jednovremeno nagrađeni profesionalni sportski novinari za dostignuća i rezultate u prošloj godini a leskovčki novinar Dušan Stamenković dobio je  nagradu za životno delo

 

 

Umesto osvajača zlatne medalje u Rio de Žaneiru Davora Štepaneka , koji je poslao pozdrav sa priprema za EP u rvanju, priznanje je primio njegov trener i nekada veliki as jugoslovenskog rvanja Damnjanović. Ivana Španović,koja je u izboru specijalnog žirija USNS tri puta zaredom dobijala laskavo priznanje, obećala je sportskoj Srbiji nove radosti u godini koja je počela.

“Već 18.februara učestvujem na mitingu u Berlinu, naša publika moći će da me vidi u “Kombank areni” 25.februara na Prrvenstvu Balkana, a potom sledi nastup na prvenstvu Evrope(3.-5-mart) u istoj dvorani. Motivacija je ista kao i u prošloj godini, želim da pobeđujem i osvajam titule i medalje, verujem da ću neke od njih proslaviti sa domaćom publikom u Beogradu. Inače sam presrećna što sam ovako laskavo priznanje dobila od najkompetentijeg žirija, profesionalnih sportskih novinara i potrudiću se da i u ovoj godini rezultatima zaslužim novo druženje sa vama”, rekla je  Španović.

Već po tradiciji, a na osnovu izbora žirija koji čine urednici najuglednijih sportskih redakcija dodeljene su i godišnje nagrade USNS, osim nagrade za najboljeg sportskog novinara, što je doprinelo da nagrada za životno delo dobije dodatno na vrednosti.

 

A ona je uručena doajenima sportskog novinarstva u Srbiji, Vladimiru Dediću dugogodišnjem uredniku sportske redakcije Politike i predsednika USNS u prethodnim godinama i leskovačkom novinaru Dušanu Stamenkoviću, višegodišnjem uredniku sportskog programa Radio Leskovca, dopisniku RTV Beograd, JSL Sport, a u poslednje dve decenije i najuglednijeg sportskog dnevnika na Balkanu, Sportskog Žurnala.

“Proveo sam 40 godina u profesiji i to jeste jedan od razloga što sam među laureatima, što sam osvojio nagradu kakvu dobijaju samo privilegovane kolege. U 2008.godini dobio sam nagradu kao najbolji sportski novinar dopisnik u Srbiji, tako da ovo poslednje priznanje rečito govori i o kvalitetu rada u elektronskim, ali i štampanim medijima. U Leskovcu, ali ponajviše u Beogradu. Presrećan sam što je ovo priznanje stiglo za 2016.godinu kada su srpski sportisti ostvarili istrojiski uspeh osvajanjem brojnih medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Brazilu. Najvećim doprinosom profesiji sportskog novinara smatram priznanje naše esnafske organizacije, koje je ovakvom odlukom potvrđenoi, kako sportska Srbija nije samo “Beogradski pašaluk”,da se sportski talenti otkrivaju, asovi i stručnjaci, treneri i novinari, stvaraju i dokazuju u tzv. malim sredinama, u svim krajevima naše države”, rekao je  je u posebnom obraćanju učesnicima skupa u Beogradu, Dušan Stamenković dobitnik  nagrade Udruženja sportskih novinara Srbije za životno delo.

 

 

. Svečanosti su,  ispred grada Beograda,  prisustvovali zamenik gradonačelnika Andrija Mladenović i zamenik sekretara Gradske uprave za sport Dragoljub Kočović.

Prisustvovali su I generalni sekretar AS Srbije Slobodan Branković, VD generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije,legenda atletskog sporta Dane Korica, treneri najboljih sportista Srbije Sreten Damnjanović, učitelj osvajača zlatne medalje u Rio de Žaneiru Davora Štepaneka i Goran Obradović,trener sportiskinje godine Ivane Španović.

FOTO:Sportski Žurnal

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare