Leskovčanin Ognjen Obradović najbrži do časnog krsta u Vlasotincu

VLASOTINCE

Leskovčanin Ognjen Obradović, učesnik drugog razreda “Gimnazije” najbrže je stigao do časnog krsta danas u Vlasini u Vlasotincu.

Plivalo je 76 osoba, medju njima i jedna dama.

Više od četiri hiljade građana hrabrilo je plivaće koji su plivali ka krstu udaljenom 33 metara, na temperaturi vode od šest stepeni.

Ognjen Obradović je kao nagradu iz ruku niškog episkopa Arsenija primio krst, urađen u duborezu , dar Udruženja poštovalaca Atonske gore i zlatnik zlatare ,,Jovan” iz Vlasotinca.

“Prvi put učestvujem u ovoj manifestacije, a sigurno je da ću se i naredne godine plivati na Bogojavljanju – rekao je najbrži ove godine Ognjen Obradović.
Porodice Kocić i Đokić nagradili su zlatnikom najmlađeg učesnika plivanja Vlasotinčanina Miloša Stanimirovića (11), kao i najstarijeg Slavoljuba Petrovića (55) iz Leskovca koji je dobio ikonu Sv. Jovana.

Kao prateća manifestacija Bogojavljanskom plivanju, i ove godine 19 vlasotinačkih domaćica se nadmetalo u spremanju tradicionalnog mezaluka pihtija.

Najbolje i najukusnije pihtije bile su Danijele Đokić, kojoj je od strane organizatora dodeljen mikser, dok je secko kao drugoplasiranoj pripao Ljiljani Lepojević, a trećeplasirana Nataša Marković dobila je štapni mikser. Kao najmlađem učesniku Pihtijade vrednu nagradu dobio je Jovan Krstić iz Vlasotinca.


16. Bogojavljanje na najbolji mogući način organizovali su Udruženje poštovalaca Atonske gore, TO Vlasotince, SRC ,,Vlasina”, Opština Vlasotince, kao i leskovački golubar ,,Šimi”, Odred niške žandarmerije kao i 3.centar za obuku 4445 – Leskovac.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare