Leskovčani na ULUS-ovoj Jesenjoj izložbi

LESKOVAC

Relikvijar koji sadrži fotografije znamenitih i lepih Leskovčana naći će se na ovogodišnjoj ULUS-ovoj Jesenjoj izložbi u paviljonu “Cvijeta Zuzorić” u Beogradu.

Autor rada je Jovana Dimitrijević. Kustosi: Nina Mihaljinac, Petar Cigić i Milan Đorđević selektovali su ovaj rad za učešće na ULUS-ovoj 85. Jesenjoj izložbi.

Autorka navodi sa kustosi Srđan Marković, Dragana Kovačić i Biljana Grković odbili ovaj rad za učešće na 60. Oktobarskom likovnom salonu u Leskovcu.

Izložba je posvećena Cvijeti Zuzorić i otvara se 17. novembra u 19h.

Istovremeno, u okviru domaćeg i regionalnog takmičarskog programa Festivala srpskog filma fantastike u petak, 11. novembra u 21h u Dvorani kulturnog centra Beograda prikazuje se film “Snovi” u režiji Jovane Dimitrijević i Jovane Braletić. Film je sniman u Spomen-parku u Leskovcu.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Maki
Maki
1 godina pre

Jovana, nije valjda da si očekivala da će prof. dr sci mr spec (i sve ostalo) Srđan da dozvoli avangardu u leskovačkom kulturnom svetu?

Jovana
Jovana
1 godina pre
Odgovori  Maki

Pa mislila sam da je dosad već znao da je, prema rečima Camille Paglia, Ph.D. avangardu ubio Andy Warhol još pre više od pola veka, te da nema bojazni 😀