Leskovčani na Međunarodnim kolonijama stripa u Raškoj i Velesu

LESKOVAC

U Raškoj je i ove godine održana strip kolonija koju organizuju Kancelarija za mlade Raška, Centar za kulturu Gradac i Klub likovnih umetnika „Raška škola“. Na ovoj međunarodnoj manifestaciji koja je održana na Semeteškom jezeru po osmi put, redovni učesnici su i polaznici Leskovačke škole stripa „Nikola Mitrović Kokan”. Kao predstavnici Škole stripa bili su Andrijana Cvetanović, Mina Davić i Stefan Stojković, kome je ovo drugi boravak na strip koloniji.

„Ima dosta razlike u odnosu na 2015., kada sam bio prvi put, i sada. Isti je koncept i rad, ali je ambijent drugačiji, drugačiji su ljudi koji došli. Tamo smo boravili pet dana i to vreme je brzo prošlo u druženju i radu, dan nam je bio potpuno ispunjen. Iako se radi o strip koloniji, moram da primetim da smo se više bavili crtanjem. Imali smo i razne tribine, gde su bile teme kao što je kako naći posao vezan za strip… I mi smo predstavili našu školu stripa, mada to i nije potrebno, jer su za nas većinom svi čuli, međunarodno smo poznati…“

Takođe, na Drugoj međunarodnoj koloniji stripa u Velesu u Severnoj Makedoniji su, sem domaćina, učestvovali i predstavnici iz Srbije, Grčke, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore. Učenik Leskovačke škole stripa „Nikola Mitrović Kokan” Marko Serafimović imao je čast da po ličnom pozivu organizatora Strip centra Makedonije uzme učešća sa svojim stripom i na ovaj način predstavi Leskovac i Srbiju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare