Leskovac : Odobreno finansiranje projekta RKPL iz IPA programa

LESKOVAC

Projekat Regionalne privredne komore Leskovac (RPKL), pod nazivom „Bugarsko srpski gurmanski voz“ (Bulgaran Serbian GourmeTrain) ocenjen je kao jedan od najboljih na osnovu evaluacije  predloga projekata predatih u okviru Prvog poziva INTERREG – IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska Srbija.

Projekat je odobren za finansiranje na sastanku zajedničkog nadzornog odbora Programa Bugarska Srbija, koji je održan 15.jula 2016 godine.

Lider projekta je Regionalna privredna komora Leskovac, partner sa srpske strane je Visoka poslovna škola strukovnih studija Leskovac, dok su partneri sa bugarske strane Privredna komora Vratsa i Strukovna škola „Aleko Konstantinov“ Mezdra.

Ukupna vrednost predloga projekta je oko 170.000 EUR.

Potpisivanje ugovora i početak realizacije projekta se očekuje septembra 2016. god, dok je predviđeno trajanje projekta 18 meseci.

 

Ciljevi projekta su osnivanje bugarsko-srpskog Gastro kluba; registracija međunarodnih Zaštitnih žigova za gastronomske proizvode (Leskovački specijaliteti sa roštilja u Srbiji i neolitskog hleba u Bugarskoj), organizacija četiri turistička foruma , nabavka kuhinjske opreme za strukovne škole u Bugarskoj i Srbiji, sprovođenje seminara za studente gastronomskih smerova za pripremu tradicionalnih gastronomskih proizvoda  Bugarske i Srbije kao i obuka za profesionalne kuvare, zajednički nastupi na sajmovima i manifestacijama.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare