Leskovačko Udruženje penzionera podelilo oko tri hiljade vaučera svojim članovima

LESKOVAC

Jedno od najstarijih i najvećih udruženja penzionera u Srbiji, leskovačko Udruženje penzionera, podelilo je oko tri hiljade vaučera za nabavku robe, hrane i sredstava za ličnu higijenu svojim članovima.

Uslov za podelu vaučera je bido da su najstariji ;lanovi leskovačkog Udruženja penzionera i da imaju penziju manju od 25.000 dinara.

Sredstva za ove vaučere obezbeđena su većim delom iz članarine, a manje od sponzora.

Penzioneri ovim vrednosnim papirima mogu u jednom leskovačkom hipermarketu podići svu robu osim duvanskih proizvoda i alkoholnih pića.

„U zavisnosti od toga koliko ćemo prikupiti članarine i sredstava sponzora do kraja godine ćemo najverovatnije, a uz pomoć PIO fonda podeliti i vaučere penzionerima sa najnižim mesečnim iznosima penzije. Vaučeri su prošle godine vredeli 2000 dinara i taj iznos nećemo menjati“ najavljuje Bratislav Zdravković, predsednik leskovačkog Udruženja penzionera i koordinator ovih udruženja na području Jablaničkog upravnog okruga.

Ove vaučere ili „potvrde solidarnosti“ na području Leskovca primiće oko tri hiljade starih članova od 17,5 hiljada ukupnog broja članstva leskovačkog udruženja. Pravo na vaučere imaju penzioneri sa primanjima do republičkog prosek, a to je oko 27.000 dinara, a to je oko 80 % od ukupnog članstva u Leskovcu, kažu u ovom udruženju.

„Pandemija korona virusom značajno je umanjila naše aktivnosti i druženja, pogotovu aktivnosti naših sekcija kao što su sportska, muzičko-poetska, dramska… Ali mi se nadamo da će se virus primiriti i da će sve biti po starom“ optimističan je predsednik Zdravković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare