Leskovački Vodovod bez detalja o novim priključenjima

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Branislav Stanković, direktor JKP „Vodovod“, kaže da će u 2020. godini osnovni cilj ovog preduzeća biti, kao i do sada, da obezbedi kvalitetno i stalno snabdevanje zdravom pijaćom vodom oko 90.000 stanovnika.

„Ukupna dužina mreže je 420 kilometara i dosta je stara, ali planiramo da je održavamo kako bi smo vodosnabdevanje kontinuirano održali. U prethodnom periodu smo obnovili nekih 10% vodovodne mreže, u šta je uloženo 5,5 miliona evra. U 2020. godini za investicije je planirano oko 8,5 miliona dinara. Očekujemo pozitivno poslovanje na kraju godine, sa dobitkom od nepunih 600.000 dinara. Zarade se isplaćuju redovno i u skladu sa zakonom. „Vodovod“ će održavati i javne česme i fontane, slivnike, podvožnjak gde ulazi podržavanje dve crpne stanice i čistiće fekalne tankove u „Zelenoj zoni.”

Stanković je napomenuo i da postoji srednjoročni plan poslovne strategije i razvoja „Vodovoda“ za period od 1.1.2020. – 31.12.2022. godine.

„Planiramo da u ovom periodu poslujemo pozitivno, da se smanji borj uposlenika po osnovu prirodnog odliva, da se redovno izmiruju sve obaveze prema dobavljačima, državi, kao i redovna isplata kredita. U planu je povećanje broja priključaka, a investicija u rekonstrukciju i proširenje vodovodne mreže će biti u proseku oko deset miliona na godišnjem nivou.“

Prati
Obavesti me o
guest

6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Goran
Goran
4 godine pre

Bitno se kupuju automobili za rukovodeci kadar…?

javni wc
javni wc
4 godine pre

Izvinite, kome grad placa odrzavanje javnih wc? Po kom ugovoru, s kim je potpisan i do kad vazi? Ako se usluge druge strane ne izvrsavaju, kake su konsekvence po tom ugovoru i koji su uslovi za raskid? Za Vodovod smo culi uvek potpisujete ugovor o odrzavanju. Negde sam procitao da ,grad izdvaja za javne toalete”, a ne stoji ono glavno: Kome daje to sto izdvaja? Ne daje valjda ABC-u bez ugobora?Ili sam sebi za Dezert, kad vodovod odrzava. Mora da ima neki plan trosenja po stavkama u ugovor ili uz ugovor?

Setac Levo Smetalo
Setac Levo Smetalo
4 godine pre
Odgovori  javni wc

Kakve veze ima Vodovod sa javnim toaletima? Ako ne znas ko odrzava, a ne umes da nadjes na netu, odi lepo do Dezert-a pa pogledaj cije uniforme nose radnici koji odrzavaju toalet.

Jel neko vido direktora
Jel neko vido direktora
4 godine pre

Dajte sliku tog direktora sto ga krijete ko Trivana? Il nije tu il frugi govori na skupstinu i dok se nauci isteklo mu vd stanje. Ima li ga direktor uopste?

Dragan
Dragan
4 godine pre

Mirosevce je udaljeno svega jedan kilometar od glavnog voda,koliko je to veliki projekat da bi se uradio prikljucak? Imamo neki stari vodovod koji nije u funkciju i voda je bakterioloski neispravna,a ovamo rasipate nase pare gde god stignete

Danex
Danex
4 godine pre
Odgovori  Dragan

E moj prijatelju. U Kumarevu je davno izgrađen i to sredstvima eu. A onda su dosli naucnici iz Vofovoda i razrezali skoro 50.000 po prikljucku.. Kolko da se izvade