Leskovački Narodni muzej proglašen za muzej godine

LESKOVAC

Leskovački Narodni muzej Leskovac dobio je nagradu Muzejskog društva Srbije i proglašen je za muzej godine, a dobio je i nagradu „Mihailo Valtrović“ koja se dodeljuje muzejskim radnicima i ustanovama. Leskovački muzej dobitnik je i priznanja „Muzej za 10“ kao jedan od najuspešnijih učesnika u istoimenoj manifestaciji.

Mira Ninošević, direktor Narodnog muzeja Leskovac, kaže da uopslenici muzeja nastavljaju tamo gde ss stali prošle godine.

„Uvek imamo zadatak da budemo bolji i nadmašimo sami sebe. Prošle godine nagrađeni smo Valtrovićevom nagradom za najbolji autorski tim, takođe, dobili smo Oktobarsku nagradu grada Leskovca. Time smo podigli lestvicu mere uspeha našeg Muzeja i stali u red najboljih muzeja u Republici Srbiji. Teško je doći do vrha, a još teže tamo ostati, ali mi smo istrajni u želji da tamo ostanemo. Potvrda tome je još jedna nagrada Mihailo Valtrović koja stiže od Muzejskog društva Srbije. Ovo je treći put da nam se dodeljuje najprestižnija muzejska nagrada u Srbiji“. Ovoga puta za realizaciju nekoliko projekata u 2018. godini. Nagrada „Mihailo Valtrović“ za muzej godine pokazatelj je da Narodni muzej u Leskovcu može ravnopravno da konkuriše velikim muzejima u Beogradu i Srbiji. Nama je drago da smo izgradili jedan kolektivni duh neophodan da bi se uradili veliki projekti. Ova nagrada je, svakako, inspiracija da nastavimo da radimo ovaj posao, koji je i težak i dugotrajan, ali i da ga radimo sa zadovoljstvom jer nam je obaveza da prikupljamo, štitimo, proučavamo i prezentujemo kulturno nasleđe leskovačkog kraja.“

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović čestitajući Narodnom muzeju na zasluženoj nagradi ističe da je grad ponosan na Narodni muzej.

„Ponosni smo na sve vas koji ste doprineli tome da naš čuvar kulturne baštine iz godine u godinu bogati svoju kolekciju uspeha, nagrada i priznanja, i da i ove godine bude proglašen muzejom godine i dobije nagradu „Mihailo Valrović“. Ljubav koja proizilazi iz vašeg rada je više nego očigledna. Vi ste ponos našeg grada i nastavite da radite u tom smeru, a mi ćemo uvek nesebično podržavati kulturnu scenu našeg grada.“

5
Ostavite komentar

avatar
4 Tema komentara
1 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
5 Autor komentara
BokicaStankofoto aparat pticicaSofi MarsoBokica Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Stanko
Gost
Stanko

Tako je bilo i sa Domom zdravlja, a sad stecaj.

foto aparat pticica
Gost
foto aparat pticica

Muzej je prevazidjen kulturni sadrzaj. Kosovo branimo na istorijskim cinjenicama, zato smo ga izgubili. U muzeje niko ne ulazi. Znaci ovi su najbolji medju najgorima. Muzeji sluze da udome zgubidane koji setaju u radno vreme. Retki poput Mire i ovog Gojkovog vole svoj posao pa se izdvojili. Te bacene pare na muzej su mogle bolje da se iskoriste a ne za licnu promociju dva kustosa. Zato sto nema posetioca u muzeju. Kad je neko otvaranje u njega udju po nalogu partijski vojnici. I sta znaci da se sa njima hvali politicar koji se hvali da ne zna ko je Mara Djordjevic? Uspeh je da si prvi medju najboljima. I da te hvali onaj ko poznaje istoriju. U ovom slucaju ovo je jos jedna prilika za fotkanje. Politika se vodi ovako:Imamo nagradu, slikamo se. Nemamo nagradu, kupimo medalju i slikamo se. Nema medalja na prodaju, kandidujemo kanarinca i slikamo se kao Mister Kanarinac. A kad ce opet deponija?

Bokica
Gost
Bokica

Sve tacni samo obrnutim redosledom. Ne volev oni muzej i svoj posao, nego pare. A ionako odrade drugi sve. Sve je to bacanje para, a dom zdravlja u stecaj!

Sofi Marso
Gost
Sofi Marso

Biti najbolji muzej u Srbiji pored Beograda, Novog Sada, Niša i drugih muzeja je polod kontinuiranog,dobrog i kvalitetnog rada celog kolektiva Narodnog muzeja u Leskovcu uz veliku podršku grada. Nagrada je istovremeno i podsticaj da grad više ulaže u kulturu a upošljenici muzeja da nastave još vrednije da rade i tako promovišu svoj kolektiv i grad Leskovac.

Bokica
Gost
Bokica

Ovo je veliki uspeh i muzeja i grada. Sve cestitke.