Leskovački lekar porodio stotu bebu u Kosovskom Pomoravlju

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC-PASJANE

 

Leskovački ginekolog u penziji dr Bora Dimitrijević porodio je stotu bebu u porodilištu u Pasjanu, selu u Kosovskom Pomoravlju koje je deo srpske opštine Parteš-Pasjan .

Ova beba je bila predmet izjave i predsednika Srbije Aleksandra Vučića prilikom nedavne posete Lebanu.

 

Doktor Dimitrijević kaže da je ovo I “prvi stoti porodjaj u toku jedne godine u Pasjanu u Kosovskom pomoravlju, gde je bolnica otvorena 2015. godine . Kaže da je ova beba, dečak, treća u porodici koja već ima dva sina.

„Beba je  rodjena sa režinom od 3.650 grama i dužinom od  60 centimetra. Porodjaj je završen prirodnim putem i svi smo bili srećni i zadovoljni“, kaže za JUGpress doktor Dimitrijević.

„ U prvih nekoliko dana ove godine rodjene su tri bebe. Prva beba je rodjena četrdeset minuta posle Nove godine a drugi porodjaj u 3.50 minuta.Slavili smo svi , roditelji, rodbina, zaposleni jer je Nova godina počela lepim dogadjajima i vestima. Deda mraz je doneo Koosvskom pomoravlju bebe kao poklon“, kaže Dimitrijević.

 

Prenosi nam i da se sve više žena iz tog dela Kosova poradja u porodilištu u Pasjanu. Ranije su odlazile zbog porodjaja u Vranje, u Gračanicu i Kosovsku Mitrovicu, Niš.

„ Ove godine veoma mali broj žena odlazi da se poradja van Kosovskog Pomoravlja, poradjaju se u porodilištu u Pasjanu. Uslovi u porodilištu su dobri, osobljeje izvanredno i veliku pažnju poklanja pacije ntima.

Bolnica u Pasjanu je otvorenog tipa i rad osoblja je apsolutno orijentisan prema pacijentima, bez obzira na to koje su političke,  verske i nacionalne pripadnosti. Gradjani mogu da se obrate za bilo kakvu pomoć, u bolnici imamo specijalističke ambulante, dečje odeljenje, specijalističku internističku službu, hiruršku specijalsitičku ambulantu, laboratoriju, transfuziju“, priča nam doktor Dimitrijević.

Kaže da u bolnicu u ovoj srpskoj opštini, koja je formirana prema  Planu martija Ahtisarija, dolaze i Albanci iz okolnih mesta.

„Primljeni su na najbolji mogući način i ukazana im je pomoć, dat savet. Mogu da kažem da nam  Srbi prenose da i njih zaposleni u bolnici u Gnjilanu primaju na najbolji mogući način i pružaju im pomoć“, kaže doktor Dimitrijević.

 

Bolnica u Pasjanu, otvorena pre malo više od dve godine,  ima svoje kadrove koji su upućeni na specijalizaciju. A dok oni ne završe te svoje specijlističke studije u bolnici su angažovani i lekari iz Leskovca . U ispomoć odlaze hirurg, ginekolog, anesteziolog  a doktor Dimitrijević kaže da na taj način potpuno  zaokružen stručni rad u bolnici.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare