Leskovački DS o 5.oktobru i vremenu sadašnjem

LESKOVAC

 

U Srbiji se danas navršava sedamnaest godina od petooktobarskih promena i svrgavanja režima koji je ovoj zemlji doneo međunarodnu izolaciju, ratove, inflaciju, propast fabrika, korupciju i kriminal, saopštuio je jutros Gradski odbor DS u leskovcu.

“Peti oktobar će u srpskoj istoriji ostati zabeležen kao datum koji je kod naroda probudio jedinsto u borbi protiv diktatorskog režima. Danas je mnogo onih koji su, svesno ili nesvesno, zaboravili period pre 2000.godine, beznađe i očaj koji su obeležili mračne devedesete. Mnogo je onog što je urađeno u periodu od 2000. do 2012. godine, još više je onog što je trebalo uraditi. Demokratska stranka je već preuzela odgovornost za nerealizovano, ali se postavlja pitanje šta je sa odgovornošću onih koji su bili simbol mračnih devedesetih, a sada već više od pola decenije ovu državu i grad vraćaju u tamu koja im je i te kako poznata jer su bili i ostali njeni tvorci i simboli.
Preobučeni radikali, socijalisti i lažne demokrate, svi danas u dresu SNS-a, obećavaju trinaestu penziju beogradskim penzionerima, najavljuju rast plata, a jedino što imamo jeste poskupljenje struje, pad standarda, najave poskupljenja vode i smeća u Leskovcu. Komunalni sistem grada je u kolapsu, ali vladajuća većina u leskovačkoj skupštini dodeljuje Oktobarsku nagradu JP „Vodovod“. S pravom pitamo za šta? Da li je to zbog dugova, kupovine novog vozila za potrebe direktora u godinama štednje ili novih nameta građanima?
Za koji dan obeležavamo četiri godine od proglašenja „velikog vođe“ počasnim građaninom Leskovca, a od tada najavljene fabrike dobili smo samo nova parking mesta jer je domet ove vlasti upravo to- otvaranje tržnih centara, česmi, toaleta i novih parking prostora.
Mi zaista verujemo da u ovom narodu ima još uvek vere u bolje sutra. Jednom smo, svi zajedno, svrgli diktatorski režim zbog sebe, svoje dece i budućnosti ove zemlje. Nije nam cilj da svoju decu gledamo preko društvenih mreža zato što nemamo svi tetke u Kanadi. Cilj nam je da stvorimo uslove za njihov ostanak u ovoj državi punoj potencijala, ali loše vođenoj. I upravo je današnji dan prilika da se podsetimo svega onoga što nas je okupilo 2000.godine i što nas može okupiti ponovo u borbi za taj dugoočekivani šesti oktobar. Demokratska stranka je, očišćena od onih kojima su lični interesi iznad kolektivnih, spremna da stane na čelo kolone”, tvrdi leskovački DS.

 

Prati
Obavesti me o
guest

9 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Georgije Orvelović
Georgije Orvelović
6 godine pre

Ne znam za druge, ali meni se sviđa kad kvislinški manijak Vučić teslači DS i slična g. iz fašističke Druge Srbije čiju pogubnu autošovinističku ideologiju upravo on sprovodi! Bilo bi idealno da tako slični slične istrebe.

Djurica
Djurica
6 godine pre

Citat: “Demokratska stranka je, očišćena od onih kojima su lični interesi iznad kolektivnih, spremna da stane na čelo kolone”
Pitanje: A što baš na čelo? Zašto ne u kolonu sa svima? Što baš vi morate da budete lider? Ah, da. Bilo lepo kad ste bili na čelu, pa da vam se opet vrate srećna vremena.

Baja
Baja
6 godine pre
Odgovori  Djurica

Pa ce stavimo ajd Kurtu i Murtu nebitno ko je na celu kolone (DS logicno jer od ostalih ima najvise glasova) ne trazite u svako jaje dlaku, od probiraca …

Djurica
Djurica
6 godine pre
Odgovori  Baja

Od kojih ostalih? DS sa sama 5,5, sa Sašom Jankovićem 16 %. Ko ima više? Ah, da… Saša Janković neće sa njima…
Uzgred, cela opozicija, svaka stranka ponaosob je spremna da se stavi na čelo. A ako nije čelo, onda sapliće otpozadi. Već viđeno 90-ih.

Rata
Rata
6 godine pre
Odgovori  Djurica

“Djurica” mnogo bistar.

Djurica
Djurica
6 godine pre
Odgovori  Rata

Nije “Djurica” mnogo bistar, nego mnogo pamti.

Rata
Rata
6 godine pre
Odgovori  Djurica

Pa, da…Zlopamtilo, tačnije destruktivna zlica

Djurica
Djurica
6 godine pre
Odgovori  Rata

Kud ćeš veće destrukcije od DS-a? 😛

Rata
Rata
6 godine pre
Odgovori  Djurica

Zbog takvih kao ti se i “izdekstruktivio”