Leskovački crkveni ansambl “Branko” na tureniji poi Severnoj Makedoniji, Grčkoj i Bugarskoj

LESKOVAC

Leskovački crkveni ansambla ,,Branko” i, kako navode, prijatelja iz Pevačkog društva Prirodno-matematičkog fakulteta ,,Ramonda serbica” Niš realizovali su veliku turneju u Severnoj Makedoniji, Grčkoj i Bugarskoj.

U periodu od 13.jula do 21.jula realizovano radno putovanje sa pređenih 2300 km i bogatim kulturno-umetničkim programom. Celovečernji koncerti održani su u Kavadarcima , u Kakovu, metohu i ekonomiji manastira Hilandar.

Održano je nekoliko javnih nastupa i više zvaničnih poseta : Lutru Edipsos, manastir svetog Nektarija Eginskog na ostrvu Egina, manastir svetog Jovana Rusa na Eviji, zvanična poseta i prijem u Konzulatu Republike Srbije u Solunu, Srpsko vojničko groblje – Zejtinlik, Stavros, komleks manastira Kakovo i manastir svetog Jovana Rilskog u Bugarskoj.

Članovi LCA ,,Branko” zahvalni su lokalnoj samoupravi na podršci u realizaciji turneje, g. Jasmini Milačić, prof dr Predragu Mitroviću, Kulturnom centru u Kavadarcima i manastiru Kakokovo.

Nizom svečanih kulturno-umetničkih događaja, zvaničnih poseta manastirima , spomenicima kulture i konzulatu, održanim javnim nastupima LCA ,,Branko” je na najlepši način predstavio kulturu srpskog naroda i kulturno jedinstvo svih naroda sa Huma i bio dostojan ambasador svog grada Leskovca, Pravoslavne Eparhije Niške i svoje države, navodi se u saopštenju iz ovog društva. (kraj) LJS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare