Leskovačka Visoka umetničko tehnološka škola organizuje besplatnu pripremnu nastavu

LESKOVAC

Visoka umetničko tehnološka škola u Leskovcu organizuje I ove godine  besplatnu pripremnu nastavu za sve kandidate koji nameravaju da upišu prvu godinu studija .

Nastava će biti realizovana u zgradi škole od 10. do 14 juna od 9 do 12 sati .

Ova visokoškolska ustanova  upisaće u prvu godinu osnovnih studija 120 brucoša I to 105 na budžetu I 15 njih koji će sami snositi troškove svog studiranja.

Na studisjkom programu tekstilno inženjerstvo predviđeno je 50 mesta I to budžetskih 45 I 5 samofinansirajućih.

Na programu bezbednost radne I životne sredine po planu upisa kreirano je 25 mesta, za budžetske 20 I 5 za studente koji će sami snositi troškove studiranje.

Na studijskom programu tekstilna hemija I zaštita životne sredine biće upisano takođe 25 kandidata , odnosno , 20 budžetskih I 5 samofinansirajućih, dok je za smer modni dizajn planirano isključivo 20 budžetskih mesta.

Svi studijski programi su,  kako naglašava direktorka Visoke umetničko tehnološke škole prof. dr Emilija Đikić Jovanović  akreditovani, a nastava se odvija po Bolonjskoj deklaraciji uz znatan udeo praktičnog rada koji se obavlja  u savremenim radionicama I kabinetima.

Škola je potpisala I sporazume o poslovno tehničkoj saradnji sa lokalnom samoupravom I velikim brojem  domaćih I stranih tekstilnih kompanija o izvođenju praktičnog rada .

Prema nastavnom planu I programu predaja dokumentacije za upis obaviće se od 19. Do 25 juna u periodu od 8 do 14 sati.

Ova obrazovna ustanova proslavlja ove godine 60 godina svog uspešnog postojanja I rada I može se pohvaliti činjenicom da spada u red najstarijih visokih škola ne samo u Srbiji već I u regionu.

Prof. dr Emilija Đikić Jovanović podvači da je posebno ponosna na timski rad profesora I studenata koji je doveo do realizovanja brojnih projekata I učešća na mnogim smotrama znanja .

Rezultat ovih aktivnosti je učešće na manifestacijama Dan voda, šuma i Dan planete zemlje. U parku u samom krugu škole nedavno je otvorena I Eko učionica koja je realizovana na osnovu konkursa Odeljenja za zaštitu životne sredine Gradske uprave Leskovca, a koja će doprineti jačanju svesti o značaju razvoja I unapređenja prirode.

Emilija Đikić Jovanović zaključuje da se viskoko obrazovanje mora prilagođavati potrebama privrede, ali I kreativnim sposobnostima mladih I ujedno najavljuje tradicionalnu izložbu studentskih radova I modnu reviju koja će biti održana 28. maja  u 19 sati I 30  u leskovačkom Narodnom muzeju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare