Leskovačka “Toplana” u prošloj godini ima gubitak od 29 miliona dinara, kažu da je zbog cene energenata

LESKOVAC

Sa najvećim problemom u prošloj godine se susrela JKP „Toplana“ jer je ovo preduzeće poslovalo sa gubitkom od 29 miliona dinara. Po rečima direktora Miloša Ilića ovaj gubitak je nastao zbog enormnog rasta cena energenata.

„Kalkulacija za poslovnu cenu za ugalj je bila 8.500 dinara, a krajem godine je bila 13.500. Mazut je bio 47 dinara, završio je na 92 dinara, dok je gas sa 22 otišao na 36 dinara. Pritom treba reći da se radi o količinama koje se mere u milionima tona i kubika. Predlažemo da se ovih 29 miliona iskazanog gubitka preraspodeli tako što 4,9 miliona iz neraspoređene dobiti, a nepunih 25 miliona iz rezervi za kapitalna ulaganja.“

Izuzetno obiman dnevni red od 66 tačaka imali su članovi Gradskog veća Grada Leskovca na svojo 53. sednici. Većinom su razmatrani izveštaju za 2021. godinu javnih preduzeća i ustanova iz kulture.

Članovi Gradskog veća su zatražili od predsednika Skupštine Grada Leskovca da sednicu skupštine zakaže za 5. maj, kada će se detaljnije govoriti o tačkama koje su bila na dnevnom redu.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
свима је све поскупело, а грађанима и прекипело
свима је све поскупело, а грађанима и прекипело
1 godina pre

А да ли су сировине за проиѕводњу воде поскупеле? На чији ће терет то да иде? А Комуналац, вози на гориво које је поскупело или није? А остала јавно комунална предузећа? Имају ли увећане трошкове? Опет ће град коме мајка, коме маћеха. Ће си покрије губитак на другари, с који мацка а на они непријатељи партије неће, јер не клече довољно.