Leskovačka bolnica mora da izmesti infektivno odeljenjem, poseta premijerke samo odložena

LESKOVAC

Zbog epidemije malih boginja leskovačka Opšta bolnica će morati da izmesti infektivno odeljenje van bolnice, rekao je za JUGpress danas direktor dr Nebojša Dimitrijević.

On je dodao da je ovakav nalog stigao od nadležnih službi koje prate epidemiološku situaciju i da je deo procedure predvidjene u vreme epidemije malih boginja.

Dimitrijević je rekoa da će ovo odeljenje biti izmešteno u prostoru u koji je bolavila dečja psihijatrija i da je čitav ovaj postupak otežan upravo zbog radova na rekonstrukciji infektivnog odeljenja, koji su u toku .

On je rekao i da će postojeći apartmani na nekoliko odeljenja u leskovačkoj bolnici biti pretvoreni u karatine  ako se dogodi da malim boginjama bude zaražen i neki od pacijenata koji se u bolnici nalazi zbog neke hirurške intervencije i slično.

Dimitrijević je rekao i da je poseta premijerke Srbije Ane Brnabić odložena i da je to bila odluka iz Beograda.

 

“Mi iz bolnice smo im poslali obaveštenje o proglašenju epidemije, zabrani poseta bolnici  ali i predlog gde bi oni mogli da se kreću a da ne budu u dodiru sa pacijentima. Odlučeno je da se ova poseta premijerke i ministara odloži na nekoliko nedelja”, rekao je Dimitrijević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare