LESKOVAC OPET DAJE STANOVE ZA VOJNI OBJEKAT

LESKOVAC

U toku je postupak razmene imovine između grada Leskovca i vojske, rečeno je  danas na konferenciji za novinare u kabinetu gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.

 

Reč je o objektu bivše komande Prištinskog korpusa (objekat u centru grada pored parka) koji će se menjati za stanove, i očekujemo da će u 2017. godini ta razmena biti realizovana, rekao je  načelnik Vojnog centra Niš Nenad Marković.

Cvetanović je dodao da vojska već koristi Vojnu ambulantu koja je nekoliko godina u vlasništvu grada, i da će taj objekat će biti vraćen vojsci.

“S obzirom da je imovina koju poseduje Minustrastvo odbrane finansijski značajnija, potrebno je da se dogovorimo na koji način da kompenziramo tu razliku, koliko je stanova potrebno za razmenu. U planu je da zgrada bivše komande bude gradska kuća i centar dešavanja u gradu, jer tokom ove godine kreće i gradnja gradskog trga. Proces razmene traje već godinu dana, kada bismo imali stanove to bismo lako rešili. Grad treba da izgradi stanove ili  da reši imovinsko pravne odnose sa ljudima koji su zakupci gradskih stanova”, a to ne plaćaju, rekao je Goran Cvetanović.

Grda Leskovca je već davao stanove za zgradu  Doma vojske 2010. godine.

Tada je razmenjeno 20 stanova za ovaj objekat  koji već šest godina zvrji prazan .

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare