Leskovac najhladniji u Srbiji, gradska Toplana ne greje noću

LESKOVAC

 

Leskovac je jutros u osam sati bio ubedljivo najhladniji grad u Srbiji sa minus 14 stepeni ispod nule.

Čak je i u Sjenici , koja nosi epitet tradicionalno najlladnijeg mesta u Srbiji, bilo sa četiri stepena toplije, Republički hidrometeorološki zavod Srbije je tamo izmerio – 10 stepeni Celzijusovih.

Ovako niska temperatura, koja se u Leskovcu meri od decembra prošle godine, nije dovoljna razlog da leskovačko Javno komunalno preduzeće „Toplana“ ne prekida grejanje stanova noću.

Iako  je sinoć oko 22 sata bilo -14 stepeni, Toplana je prestala da zagreva stanove oko 21 sat a grejanje je počelo tek jutros oko 7 sati..

Direktor ovog javnog preduzeća Jovica Djordjević je nedavno rekao JUGpressu da se leskovački stanovi,  koji su priključeni na daljinsko grejanje , ne greju posle 21 sat, i pored izuzetno niskih temperatura, zato što „za to ne postoji odluka Skupštine grada“ za tako nešto.

Izuzetak od ovoga je bilo nekoliko dana oko Božića, kada su stanovi grejani 24 sata ali je takva aktivnost  gradske „Roplane“ kratko trajala.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
peci
peci
7 godine pre

Nije mi jasno dokle će ovaj narod trpeti. Kad čujemo šta sve beograđani imaju a mi nemamo, pomislim da smo mi njihove sluge, ljudi druge klase. Njihova prvorođena deca u novoj godini dobijaju desetak puta više para, penzioneri se voze godinu dana za 1000 dinara i imaju gradski prevoz, imaju više posla nego što ih tamo ima, a ima ih ohoho. Dokle više?