Leskovac finansira nabavku udžbenika za prvi razred osnovne škole sa po 6.000 dinara

LESKOVAC

Porodicama koje imaju đake prvake Grad Leskovac i ove godine pruža finanasijsku podršku za nabavku udžbenika. Roditelji koji ispunjavaju uslove imaju pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 6.000 dinara. Uslovi za dodelu pomoći su da učenici imaju prebivalište na teritoriji grada Leskovca, da su učenici prvog razreda osnovne škole na teritoriji grada Leskovca, kao i da nisu ostvarili pravo na besplatne udžbenike putem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Potrebna dokumenta kojima se dokazuje ispunjenost uslova su potvrda osnovne škole da su učenici prvog razreda i da pravo na besplatne udžbenike nisu ostvarili putem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i dokaz o prebivalištu na teritoriji grada Leskovca. Zahteve prikupljaju škole i dostavljaju Odeljenju za društvene delatnosti i lokalni razvoj – Odseku za društvenu brigu o deci i boračko invalidsku zaštitu do kraja septembra tekuće godine. Za jedno dete može biti podnet i odobren samo jedan zahtev.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Marina
Marina
9 meseca pre

A sta ako dete ide u prvi razred na teritoriji opstine Leskovac a nema prebivaliste u toj opstini? Onda nema pravo ni gde ima prebivaliste ni gde ide u skolu???