Grad Leskovac finansira seminare za stručno usavršavanje u obrazovanju

LESKOVAC

U Skupštinskoj sali grada Leskovca predstavnici grada Leskovca, Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju i Školske uprave održali su sastanak sa direktorima predškolske ustanove, osnovnih i srednjih škola i koordinatorima timova za profesionalni razvoj u školama. Tom prilikom je direktorka Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju Anđela Kostić Minić istakla važnost stručnog usavršavanja i govorila o organizaciji seminara i mogućnostima uključivanja većeg broja prosvetnih radnika. Rečeno je i da je cilj osnivanja Centra za stručno usavršavanje upravo i organizacija programa stručnog usavršavanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika i da za ovu školsku godinu Centar ima akreditaciju za 14 programa koji su predstavljeni na ovom sastanku.

Članica Gradskog veća Brankica Stamenković naglasila je da nastavnici imaju ključnu ulogu u ostvarivanju učeničkih postignuća, te je zato neophodno i njihovo kontinuirano stručno usavršavanje.

„Grad Leskovac, pored sredstava koje izdvaja za nesmetano funkcionisanje svih institucija obrazovanja na teritoriji grada, i ove godine izdvaja 1,5 miliona dinara za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju. Apelujem na prosvetne radnike da iskoriste mogućnost besplatnog stručnog usavršavanja.“

Na sastanku su razmenjena iskustava predstavnika Timova za profesionalni razvoj, predstavljeni seminari od strane Lidije Krstić Stojičić, savetnika za stručno usavršavanje CSU, podeljene brošure i postignut dogovor oko formiranja grupa za besplatne seminare (finansirane od strane grada) i proceduri prijavljivanja učesnika na obuke.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare