Leskovac domaćin sastanku predstavnika Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije

LESKOVAC

U Narodnom pozorištu u Leskovcu održana je sednice predsedništva Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije, na kojoj su prisustvovali predstavnici pozorišta iz Pirota, Vranja, Kruševca, Čačka, Šapca, Niša, Užica, Prištine, Lazarevca i Leskovca. Predsednik zajednice i upravnik Narodnog pozorišta Niš Spasoje Milovanović naglašava značaj podrške lokalne samouprave pozorištu, jer bez te podrške pozorište ne može da funkcioniše.

„Dobra je stvar da se svi mešamo, što samo pokazuje da su naši gradovi u kojima živimo i radimo veliki gradovi, jer prihvataju ljude sa strane, prihvataju nove ideje. Svi se sećamo kako je ova zgrada izgledala pre pre nego što je rekonstrukcija završena, ovo što sada vidimo oslikava uspeh te saradnje. Uspeh saradnje grada Leskovca i institucija kulture poput Narodnog pozorišta se ogleda i u nagradi koju je ovo pozorište osvojilo na prošlogodišnjem festivalu „Joakim Vujić“ što je samo dokaz i potvrda o svemu ovome o čemu mi evo već godinama govorimo, a to je da smo upućeni jedni na druge i da je naša sardnja uspešna jer jedni bez drugih ne možemo. Veličina jednog grada se meri veličinom pozorišta. Pozorište je jednostavno civilizacijska tekovina, ono pokazuje koliko je veliki grad u kom to pozorište radi i živi.”

učesnike skupa je pozdravio i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji ističe da se lkalna samouprava uvek vodila mišljenjem da je grad bez kulture grad bez duše.

„Zato smo mnogo truda i energije uložili da za ovu oblast dostignemo izdvajanje od 9,1% iz budžeta. Smatram da je takvo ulaganje dalo dobre rezultate što potvrđuju nagrade koje su pripale institucijama kulture u našem gradu poslednjih godina.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare