Leskovac će se bratimiti sa meksičkim gradom Oahaka de Huares, opozicija podržala, nude se i za putovanje u Meksiko

LESKOVAC

Sekretar skupštine Grada Leskovca Zoran Vukašinović obrazložio je na skupštini i predlog Odluke o uspostavljanju saradnje između Grada Leskovca i grada Oahaka de Huares, glavnog grada savezne meksičke države Oahaka.

„Mi kao grad imamo ambasadorku Srbije u Meksiku, Leskovčanku Tatjanu Conić i ona značajno doprinosi državnoj politici naše zemlje i svom gradu. Zahvaljujući njoj, preko ambasade u Meksiku i preko Ministarstva inostranih poslova, nakon kontakta sa rukovodstvom grada Oahaka de Huares, uputila je jedan predlog i zvaničnu inicijativu da Leskovac uspostavi saradnju sa ovim gradom u Meksiku. Ona se zalaže da se saradnja uspostavi i sa još nekim gradovima u Srbiji. Što se grada Oahaka de Huares tiče, to je grad koji ima preko 270.000 stanovnika, centar je turizma, gurmanluka, industrijske proizvodnje u tekstilu i keramici, značajan istorijski centar koji potiče iz 15. veka i kompatibilan je sa Leskovcem. Misli se da ima puno elemenata da mi uspostavimo saradnju i da ostavrimo značajne rezultate pre svege u privrednoj saradnji, zatim kulturi, sportu, društvenim delatnostima, razmeni iskustava… Širimo saradnju sa državama na drugim kontinentima zahvaljujući našim sugrađanima. Predlog je da sačinimo sporazum, da se nakon toga zatraži saglasnost Vlade Srbije, da se nastavi komunikacija sa ambasadorkom Conić i da se nakon toga potpiše sporazum o saradnji sa gradom Oahaka de Huares. Verujem da na ovaj način možemo da dobijemo benefite, da dobijemo značajna iskustva i saznamo kao rade i organizuju se države na drugim kontinentima.“

U svojoj diskusiji Mirjana Perišić /(Za Leskovac – ZAJEDNO) je rekla da joj se jako sviđa predlog i apsolutno ga podržava.

„Mislim da potpisivanje treba da bude kod njih, u našoj ambasadi u Oahaki de Huares i treba poslati delegaciju koja bi bila mešovita, kako se ne bi prozivali na nekoj od narednih skupština. Dakle, opozicija i neki predstavnik pozicije. Odmah dajem i kvalitetan predlog, imate odličnu delegaciju koja može da predstavi našu kulturu, gde su „Libereno“ i kamerni sastav „Biser“, dakle ćef vam muški, ćef vam ženski pevači, idealna kombinacija za potpisivanje… Šalu na stranu, naravno da treba uraditi sve na povezivanju, na unapređenju, da otvorimo neka vrata za neke buduće saradnje, mi smo za. Još ako i učestvujemo aktivnije u tome, duplo smo za!“

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Lidija
Lidija
1 godina pre

Aman svi li ste frustrirani ili namerno ne prepoznajete sarkazam?

Personifikacija
Personifikacija
1 godina pre
Odgovori  Lidija

Sumnjamo u sarkazam ljudi, interesnih kritizera putovanj, koji drze do materijalnih vrednosti, pre nego li duhovnih, koji pljuju sve da bi zaseli na vlast, koji se i u svoju struku slabo razumeju, ali im godi da su narodni predstavnici. Mnogo vise je potrebno za specificnu tezinu, da bi se sarkazam podrazumevao kod osoba koje jasno povlace granice u zivotu izmedju morala i nemorala. Ovde ne lici na sarkazam. Morala je. Pola grada zna.